ActualitateEconomie

După ce au pus pe butuci CFR Marfă guvernul va crea o nouă companie Carpatica Feroviar

Guvernul face o nouă încercare pentru a-și păstra o companie națională pentru transportul mărfurilor pe calea ferată, de această dată prin înființarea, prin Ordonanță de Urgență, a unui nou operator de stat, „Carpatica Feroviar”.

Statul român este un prost gestionar al avuției naționale. Aproape toate companiile de stat sunt falimentate de către partidele politice. Acestea angajează în aceste companii forță de muncă de proastă calitate care provine din interiorul partidelor politice.

CFR Marfă era o companie importantă a poporului român și putea să fie o companie profitabilă. Acest lucru nu se poate însă întâmpla din moment ce societățile cu capital de stat nu au voie să aibă profit, partidele politice numesc manageri aduși din interiorul partidelor, ce nu au experiență, sau au experiență însă la furat. Aceste companii sunt sifonate prin alte societăți comerciale ce aparțin unor apropiați ai partidelor politice.

Cum situația CFR Marfă este foarte dificilă, compania fiind ținută „pe aparate”, pentru a putea prelua fluxurile mari de cereale ca urmare a războiului din Ucraina, Executivul, prin Ministerul Transporturilor, a prezentat proiectul unei Ordonanțe de Urgență cu argumentul că transportul feroviar de marfă este „un serviciu de interes strategic general”, iar sincopele acestuia înseamnă perturbări grave în funcționarea principalelor ramuri economice de activitate.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button