Doi japonezi tineri şi sănătoşi au murit, după vaccinarea cu doze contaminate de Moderna
Distribuți acest articol

Distribuie acest articol!

  Două persoane au murit după ce au fost inoculate cu vaccinuri produse de compania Moderna din loturi care au fost anterior suspendate, din cauza descoperirii unor impurităţi, a anunţat sâmbătă Ministerul japonez al Sănătății.

  Cei doi bărbaţi, în vârstă de 30 şi 38 de ani, au murit în luna august, după ce au primit a doua doză de Moderna.

  Cauza morţii lor este investigată, iar “relaţia cauză-efect cu vaccinarea este necunoscută în acest moment”, precizează ministerul, citat de AFP.

  Cei doi bărbaţi, care au avut febră după ce au fost vaccinaţi, nu au avut alte probleme de sănătate sau antecedente de alergii.

  Japonia a oprit utilizarea a 1,63 milioane de doze Moderna expediate către 863 de centre de vaccinare la nivel național, la mai mult de o săptămână după ce distribuitorul intern, Takeda Pharmaceutical, a primit rapoarte de impurităţi în unele flacoane.

  Guvernul și Moderna au spus că nu au fost identificate probleme de siguranță sau eficacitate, iar suspendarea a fost doar o măsură de precauție.

  Circa 43% din populaţia Japoniei e vaccinată cu schema completă, dar în prezent există o veritabilă dezbatere în ţară după înregistrarea unui nivel record de infectări cotidiene cu COVID-19, din cauza în special a variantei Delta, mai rezistentă şi mai contagioasă.


  Distribuie acest articol!


   Distribuți acest articol