Opinii

Doamna Merkel nu numai că a trădat SUA, dar a pus Uniunea Europeană în genunchi în fața Federației Ruse

Doamna Merkel nu numai că a trădat SUA, dar a pus Uniunea Europeană în genunchi în fața Federației Ruse. Deși a primit nenumărate avertizări din partea președinților SUA, Trump&Biden și oficialilor de la Washington, Merkel continuă lucrările la Nord Stream 2 împreună cu rușii.

Tendința Berlinului de a se uita în altă parte în fața provocărilor militare ale Rusiei e substanțial dovedită. În ultimii ani, cel mai bun exemplu al acestei orbiri a fost conducta Nord Stream 2 și mai grav este faptul că Germania a încercat să mituiască SUA cu 1 miliard de dolari pentru a finaliza conducta rusească de gaz. Multe țări din UE, ca să nu mai vorbim de SUA, s-au opus acestui proiect din diverse motive, inclusiv din cauză că el va păgubi cu miliarde de euro Europa de Est prin taxele de tranzit pe care Rusia le plătește acum ca să exporte gaze pe continent.

Merkel a refuzat cu fermitate să-și folosească participarea la un proiect comun ca pârghie împotriva influenței militare și informaționale a Kremlinului în Europa, unde (ca peste tot în afara Germaniei) este privită ca o inițiativă strategică cheie. De-a lungul anilor, Nord Stream 2 a supraviețuit unei anexări ilegale(Crimeea), otrăviri, multiple asasinate, precum și încercări de subminare a democrației occidentale, prea numeroase pentru a fi citate.

Fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Schröder, a fost ales șeful consiliului de supraveghere al gigantului petrolier Rosneft și președinte în consiliul de administrație al Gazprom. Totul s-a făcut cu acordul lui Vladimir Putin.

Nord Stream 2 sporește vulnerabilitatea Europei față de șantajul Rusiei în domeniul energetic și încurajează Kremlinul să atace militar statele estice din apropiata vecinătate.

În acest moment România este distrusă economic în mod intenționat de cei aflați în fruntea statului în interesul inamicilor externi. Orice român poate constata acest lucru prin acțiunile și măsurile guvernării actuale.

Statele Unite ale Americii își vor construi doi piloni de forță în Europa de Est cu ajutorul României și al Poloniei. Politicienii vremelnici de la București vor dispărea din peisajul dâmbovițean în curând, pentru că aliații americani au nevoie de o Românie puternică economic și cu o armată profesionistă ce poate face față unor acțiuni ostile venite din partea ocupanților ruși.

Germania este inamicul numărul unu al unirii Republicii Moldova cu România și a făcut tot ce i-a stat în putință să blocheze acest pas natural al celor două state românești. Totul s-a făcut în interesul Federației Ruse controlate de dictatorul Vladimir Putin. Prin argații săi din presa de stat germană și corespondenții acoliți în România, Republica Moldova și Rusia au manipulat opinia publică cu ideea că moldovenii nu sunt frați cu românii și că ei nu își doresc unirea. La București și la Chișinău au fost organizate marșuri la care au participat zecii de mii de oameni de către unioniștii de pe ambele maluuri ale Prutului.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button