Opinii

dați o șansă bolnavilor de cancer – CURIERUL ROMÂNESC

Sunt în piață de 13 zile, pe lângă revendicările și convingerile partidului, mă aflu aici și pentru subiecte personale. Statul român mi-a fost dușman indiferent de cine l-a condus, din 1999 până acum n-a fost o zi în care să afirm că vreunul a reușit să îmi schimbe percepția asupra sistemului. În seara asta au luminat clădirea în roz. Întâi octombrie este ziua mondială a luptei împotriva cancerului la sân, iar pe 2 octombrie e ziua supraviețuitorilor de cancer și e reprezentată de culoarea galbenă. Mi-a fost scârbă mereu de politică, dar au venit momente în care mi-am dat seama că doar dacă te implici o poți schimba, ori măcar să fii tu cel ce va ajunge cândva să dovedească că se poate mai bine.

La vremuri noi, oameni și speranțe noi, dar până nu vom ajunge ca în spitale să avem senzația de siguranță pe care o ai când ajungi în spitele din occident, nu îmi voi pune încrederea în puterea aleasă.

Vreau ca într-o bună zi statul român să umple țara în galben, să dea șansă suferinzilor. În ultimele luni, 4 oameni pe care îi știam ca fiind bolnavi de cancer, au murit din cauza lipsei de acces la tratament, ori aceeași nepăsare pe care am găsit-o în urmă cu trei ani în spitalele din România.

Combateți și tratați covidul, dar vă rog, oferiți acces deplin și tratament pentru bolnavii cronici de orice fel!

Îmi aud tot felul de vorbe in ultimele luni, dar puțini au înțeles că am rămas același puștan cu steagul, cu aceeași ură pe sistem!

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button