Știrea Zilei

Dacian Cioloș susține că știe cum trebuie oprit Vladimir Putin: „Blocarea conturilor și afacerilor întregului anturaj al lui Putin”

Fostul lider USR, Dacian Cioloș, cere măsuri economice dure împotriva președintelui rus Vladimir Putin. Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a recunoscut, luni, 21 februarie 2022, indepedenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

„Pacea din Europa, menținută cu greu de zeci de ani, este amenințată acum de acțiunile agresive ale lui Vladimir Putin, care pare că vine dintr-o lume căreia noile generații nu-i mai aparțin.

Președintele Federației Ruse tocmai a rupt încă două teritorii din Ucraina sub amenințarea a trei sferturi din armata sa masată la granița de vest.

Modul brutal în care Putin ignoră tratate internaționale și acorduri, unele semnate chiar de el, este absurd și dincolo de logica diplomatică.

Este nevoie de un efort coordonat, ferm și rapid al întregii comunități internaționale pentru a opri această agresiune. Blocarea conturilor și afacerilor întregului anturaj al lui Putin trebuie să intre imediat în vigoare.

Președintele Federației Ruse semnează „decrete de recunoaștere a unor republici” de parcă ar fi făcătorul și desfăcătorul de țări, într-o lume în care cei care se cred atotputernici modelează lumea din jur după propriul interes de preamărire.

Europa și popoarele europene fac eforturi de decenii să învețe lecțiile de învățat din cele două războaie mondiale, pentru ca lumea viitorului să construiască în pace, nu să reconstruiască pe ruinele războiului”, a spus Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button