Internațional

Curte de Apel din SUA a stabilit că Administrația Biden a încălcat libertatea de exprimare cenzurând informațiile care nu-i conveneau din social media

Administrația președintelui democrat Joe Biden a încălcat Primul Amendament din Constituția Statelor Unite, referitor la dreptul de exprimare, atunci când a constrâns și amenințat companiile din domeniul social media să elimine conținut pe care îl considera fals despre epidemia de coronavirus si alte subiecte importante, a decis o curte din apel din SUA, confirmand o hotarare judecatoreasca emisa in urma cu doua luni.

Criticii administrației au afirmat că hotărârea magistraților reprezintă „o victorie majoră împotriva cenzurii.”

Curtea de Apel pentru al Cincilea Circuit a SUA a menținut vineri o hotărâre judecătorească care restricționează modul în care guvernul poate comunica cu companiile de social media, despre care Administrația Biden a sustinut că va împiedica eforturile de a contracara afirmațiile false și înșelătoare despre alegeri, sănătatea publică și alte subiecte majore.

Completul de trei judecători din New Orleans, Louisiana, a precizat că eforturile administrației de a semnala ceea ce a considerat a fi conținut fals și dăunător despre COVID, alegerile din 2020 și alte subiecte care au încălcat politicile companiilor de social media echivalează cel mai probabil cu o încălcare a Primului Amendament din Constituție, care protejează dreptul americanilor la liberă exprimare.

Instanța a constatat că oficialii Administrației Biden au constrâns și au amenințat companiile de social media să elimine conținut, cenzurând opiniile contrare, a scris NPR.

„Oficialii (din Team Biden) s-au angajat într-o amplă campanie de presiune menită să constrângă companiile de social media să suprime vorbitorii, punctele de vedere și conținutul neacceptat de guvern,” a scris grupul de trei judecători.

„Prejudiciile care decurg dintr-un astfel de comportament se extind dincolo de reclamanți; afectează fiecare utilizator de pe rețele sociale.”

În hotărârea sa de 75 de pagini, completul curții de apel, format din doi magistrați nominalizați de George W. Bush și unul de Donald Trump, a declarat că președintele Biden, CDC, FBI și chirurgul general (nota red: șef de instituție cu atribuție în domeniul sănătății) nu pot „constrânge” platforme de social media pentru a elimina conținutul pe care îl consideră problematic.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Facebook mi-a inchis 3 conturi pentru ca am spus adevarul si l-am si sustinut cu dovezi scrise, foto si audio-video.
    Asa ca am renuntat definitiv la facebook.
    Facebook ar trebui interzis DEFINITIV doar pentru faptul ca e deranjat de adevar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button