Internațional

Culmea invaziei: Rușii acuză că sunt atacați de ucraineni

Deși au invadat o țară întreagă, de mai bine de trei luni, rușii se plâng că sunt atacați. Mai precis, o platformă de foraj rusească a fost luată la țintă de tirurile ucrainene.

Autorităţile ruse acuză luni forţe ucrainene de faptul că au deschis focul asupra unor platforme de foraj de hidrocarburi pe mare, în largul Crimeei ocupate, şi că au rănit cel puţin trei persoane, iar operaţiuni de salvare erau în curs, relatează AFP.

”În această (luni) dimineaţa, inamcul a atacat platforme de foraj Cernomorneftegaz. Sunt în contact cu colegii noştri de la Ministerul Apărării şi (Serviciile speciale) FSB. Încercăm să salvăm oameni”, anunţă într-o postare pe Telegram guvernatorul instalat de Moscova după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea, în 2014, Serghei Aksionov.

Potrvit lui Aksionov, cinci din 12 persoane au fost salvate – inclusiv trei răniţi -, iar celelalte persoane erau căutate în continuare, ”cu participarea unor nave de petrulare şi mjloace aeriene”.

Serghei Aksionov nu precizează care instalaţii au fost atinse.

Însă compania Cernomorneftegaz este cea care exploatează mai multe zăcăminte de gaze naturale şi petrol la Marea Neagră şi Marea Azov, în largul Crimeei ocupate.

Este pentru prima oară când ruşii anunţă un atac vizând infrastructuri de hidrocarburi offshore în Crimeea de la începutul invaziei şi războiului ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button