Justiție

Cu 12.000 €/lună era plătită șefa companiei de stat care trebuia să verifice stația GPL de la Crevedia

CNCIR ar fi trebuit să verifice tehnic stația GPL de la Crevedia. Compania a fost condusă până acum o lună de Ioana Timofte, care era plătită cu 12.000 de euro pe lună și care a fost reținută de DIICOT.

Ministrul Economiei a indicat Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR) drept compania care ar fi trebuit să verifice dacă instalația GPL de la Crevedia funcționa corect. 

Fosta Directoare Generală a Companiei pentru Controlul Cazanelor, Ioana Timofte, i-a donat mamei 4 imobile și 2 terenuri în ultimul an.

În ultima sa declarație de avere, ea menționează că a câștigat suma de 700.000 de lei anul trecut de la CNCIR. Ea spune că a donat toate imobilele, apartamentele și terenurile mamei sale. Din Declarația de avere de anul trecut aflăm care este natura acestora: teren intravilan Iași, teren intravilan Piatra Neamț, 3 apartamente în București de 100, 180 mp și 250 mp, casă în Iași de 250 mp.

În ultima declarație de avere, ea scrie că le-a donat mamei, dar a mai păstrat un singur apartament de 100 mp, în București. Restul bunurilor de mai sus au fost donate mamei sale. 

Există o explicație

Timofte a renunțat la avere după ce a fost anchetată de DIICOT. 

În mai 2023, nepoata ex-șefului SRI a fost reținută de DIICOT. Ioana Timofte este cercetată într-un dosar penal de delapidare și spălare de bani, după ce ar fi pus la punct o rețea infracțională care a reușit să dea un tun de aproximativ 2 milioane de euro.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button