Economie

Cristian Păun: „Românii plătesc pentru greșelile făcute de guvernanți. Vor crește taxele!”

Economistul Cristian Păun  spune că măsurile fiscale nu vor acoperi gaura din buget creată tot de PSD și PNL. Se va ajunge la noi majorări de taxe, inclusiv la creșterea TVA, este de părere prof. Păun.  Altfel spus, românii vor plăti pentru greșelile pe care le-au făcut guvernanții.

„Va trebui să strângem cureaua pentru a plăti aceste taxe. Sigur că ele nu vor fi plătite de bănci sau companiile mari, ci de tot de noi prin prețul bunurilor și al serviciilor pe care le cumpărăm de pe piață, susține economistul.

Guvernul degeaba denumește acest pachet de măsuri ”ajutor fiscal”, găsește tot felul de cuvinte din astea grele, inginerești, până la urmă e vorba de o creștere de taxe, nu e vorba de reformă fiscală în niciun caz”, a declarat profesorul de economie.

Bugetul pe 2023, făcut cu picioarele

Ar fi trebuit să vorbească despte sustenabilitate financiară când au făcut bugetul ăsta cu picioarele, la început de an, că toată lumea spunea atunci că e clar că nu e sustenabil bugetul lor și că se bazează pe ipoteze fabuloase. În ce privește partea de venituri erau acolo niște fabulații. Acum plătim fiecare dintre noi niște măsuri care nu s-au luat la timp, bugete făcute anapoda și politicianului îi e foarte ușor să spună acuma ”plătiți voi prostiile pe care le facem noi, că așa vrem noi, că noi avem puterea să vi le băgăm pe gât!”, a continuat Cristian Păun.

Economistul a spus apoi că vor crește ratele românilor la bănci pentru că acum avem „o suprataxare a băncilor nejustificată. E dublă taxarea pe dobânzile aplicate creditelor”.

Și chiar și ei au recunoscut că vor mai veni și alte crește de impozite pentru că habar n-au cât o să colecteze cu măsurile astea și pentru că n-o să fie suficient. Cred că vom ajunge la o majorare de TVA de 2-3 % fără nicio urmă de îndoială, încheie Păun.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button