ActualitateOpinii

Covidul e ca țânțarii pentru Cîțu și-Arafat: țiuie vesel pe stradă și iese noaptea la înțepat! – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  După ce s-a bătut toată vara-n piept, ca o gorilă de la ZOO în călduri, că a învins pandemia și că doar datorită lui românii vor trăi de acum normal, Cîțu s-a trezit brusc, la final de septembrie, cu o mare durere de cap: nu ca aia de la mahmureala din SUA, ci mai rea. A văzut, uimit, cum virusul pe care-l credea dispărut pentru totdeauna, grație priceperii lui personale, a lui Arafat, Gheorghiță și celorlalți doctori Au-mă-doare, a revenit în forță și face ravagii. Evident, nu și-a asumat nicio responsabilitate: de vină pentru situația dramatică în care a ajuns România nu e el, sunt alții: USRPLUS că au plecat de la guvernare, specialiștii că nu l-au anunțat care-i treaba cu rata de incidență, virusul că a fost nesimțit și prost crescut și s-a întors din drum și, de ce nu, Adam și Eva, că cine naiba i-a pus să mănânce mărul ăla și să facă omenirea?

  În ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență de aseară, Cîțu și complicii – fiindcă niște indivizi care participă la o crimă cu premeditare, cum este „strategia anti-covid a guvernului”, nu mai sunt colegi, ci complici – au luat o serie de măsuri în mare grabă. S-a reintrodus, de pildă, obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise aglomerate, în localitățile unde rata de incidență trece de 6 la mie. Asta deși cei mai mari specialiști de pe planetă au demonstrat științific că posibilitatea contactării virusului în timp ce mergi pe stradă, deci nu staționezi și nu te afli într-un spațiu închis, e practic nulă. Dar Cîțu mai crede probabil că virusul e un fel de Bau-Bau care se plimbă fluierând pe stradă și cum vede mai mult de cinci oameni la un loc, cum se-mpinge  în ei și-i îmbolnăvește pe toți. Alo, domnu’ Superman, nu așa se transmite, bre, boala asta, după cum nici SIDA nu se ia de pe clanță, cum probabil crezi matale!

  Citește și Cseke Attila: Certificatul COVID va fi obligatoriu peste tot

  O altă măsură vizează interzicerea ieșirii din case în weekend, după ora 8 seara, a persoanelor netrecute prin boală și nevaccinate. De ce ora 8 și nu 8 și un minut? Oare își imaginează guvernanții că virusul se uită la ceas și zice „Frățică, s-a făcut noapte, ia să ies eu pe stradă să mai îmbolnăvesc niște români”? Cert este că prin această măsură doar cei vaccinați și cei care au avut covid mai pot ieși pe stradă seară, restul sunt legați de glie și sufragerie. Evident, vaccinații se pot plimba pe unde vor ei, pot mânca, bea și… altele cât vor, fiindcă nu o să-i întrebe nimeni nimic de sănătate. Asta deși de asemenea s-a dovedit științific că și ei se pot îmbolnăvi, chiar dacă fac forme ușoare, și ei pot transmite boala. Și dacă, pui un caz, un vaccinat care are acasă persoane dragi nevaccinate din diferite motive medicale – vârstă înaintată, tulburări de coagulare, boli cardiace, alergii la componentele vaccinului – pleacă în oraș și ia de acolo virusul de la o persoană tot vaccinată, dar deja infectată, ce se întâmplă? Se va infecta și el, va duce virusul acasă, iar persoanele dragi, nevaccinate, se vor îmbolnăvi și probabil vor și muri, dată fiind virulența acestei tulpini. Cine-i vinovat? Domnul Cîțu și domnul Arafat, că au scornit o asemenea măsură absurdă și ticăloasă sau, ca de obicei în România, mortul e de vină?

  Iar ca ticăloșia să fie întreagă, ministrul Educației, politrucul Câmpeanu, nu și-a asumat nici el vreo responsabilitate. Fiindcă știa că o să enerveze lumea trimițând iar copiii în online, ce și-a zis? „Ia să arunc eu pisica în curtea altora!” Așa se face că de azi rămâne la latitudinea directorilor de școli dacă închid sau nu instituțiile de învățământ pe care le conduc și în care profesorii și elevii se îmbolnăvesc pe capete. Și cum de nu s-ar îmbolnăvi când toată vara guvernul Wow nu a luat nicio măsură de prevenție? Unde sunt testările gratuite pentru profesori și elevi, unde sunt dezinfectanții, măștile și celelalte lucruri necesare în asemenea situație? Păi nu sunt, abia acum a decis Cîțu să le cumpere și probabil nu întâmplător, ci pentru că noua răbufnire a bolii va oferi prilejul să se facă achiziții urgente, la foc automat, și tot firmele de Partid se vor îmbogăți. „Da, am dat pe măști de trei ori mai mult, dar ce vreți, e urgență, trebuia să le cumpărăm”, va motiva Cîțu, iar șmecherașii din jurul lui își vor freca mâinile, bucuroși că mai dau un tun bugetului.

  Aproape un an de zile, cât s-a aflat la putere, Cîțu nu a făcut nimic împotriva pandemiei. Nu a construit spitale – nici măcar modulare, nu a achiziționat paturi ATI, nu a instruit personal medical pentru gestionarea cazurilor grave. Iar acum, când Covid-19 lovește mai rău ca niciodată, normal că guvernanții au fost prinși iarăși cu chiloții în vine. Normal că evacuează iar bolnavii și gravidele de prin spitale și maternități pentru a face loc miilor de bolnavi de coronavirus. Normal că apelează la măsuri pompieristice și absurde, care nu vor rezolva nimic, ci vor spori și mai mult haosul și rata de infectare. Nu știu dacă premierul o face din prostie sau din răutate, dar este clar că deja acționează după principiul „după mine, Potopul”. Cîțu știe că de marți va fi istorie, așa că distruge totul în urma lui, ca un Nero pe whisky care dă foc întregii Românii. Și măcar de-ar avea curajul să urmeze până la capăt exemplul lui Nero…

  Citește și

  Maternitatea Bucur, închisă din nou de joi pentru pacientele non-COVID

  Carantină de noapte în Timişoara: Fritz închide orașul

  Consiliul Naţional al Elevilor cere să se asigure testarea gratuită a tuturor elevilor și cadrelor didactice


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button