Internațional

Congresmenul american care a luptat pentru anularea clauzei națiunii celei mai favorizate pentru România, decorat cu ordinul Steaua României de Muraru

La ambasada României din SUA va fi decorat miercuri cu ordinul Steaua României un fost congresman american, Tony Hall, pentru „contribuția sa excepțională la apărarea democrației și sprijinirea drepturilor omului în România”, potrivit unui comunicat al Hall Hunger Initiative, citat de televiziunea WHIO.

Singura ”contribuție” a lui Hall la apărarea democrației a fost, însă, efortul de a anula clauza națiunii celei mai favorizate acordată de SUA României în anii 70.

Tony Hall, fost congresman de Ohio, este premiat pentru „contribuția sa excepțională la apărarea democrației și sprijinirea drepturilor omului în România”, potrivit comunicatului. Aflăm tot de aici că, pe vremea când era congresman, Hall a călătorit în România anilor 80, în timpul regimului opresiv al dictatorului Nicolae Ceaușescu.

A câştigat sau a pierdut poporul român, după ce, în februarie ’88, americanii ne-au luat clauza? Pentru români anularea clauzei a provocat consecințe extreme pe care le resimțim și astăzi. SUA și-a dorit îndepărtarea lui Ceaușescu, fapt reușit după nici doi ani, în decembrie „89, însă poporul român suferă enorm. Nici la 25 de ani de parteneriat strategic românii nu pot intra liber în SUA.

Cum ar spune românul… ”Doamne ferește-mă de așa prieteni!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button