ActualitateInternațional

„Complicitate la asasinat terorist” la doar 14 ani. Trei elevi ar fi fost implicaţi în atacul asupra profesorului francez Samuel Paty

Au abia câte 14 ani, dar s-au trezit implicaţi în atacul terorist asupra profesorului de istorie şi geografie din Yvelines. Prima în dosar apare fiica lui Brahim C..

O notă de absenţă găsită de poliţie arată că eleva nu a fost prezentă la colegiu în ziua proiecţiei caricaturilor cu profetul Mahomed. Pentru această absenţă ea a fost sancţionată cu două zile de excludere de la cursuri. Pentru a justifica excluderea de la şcoală ea şi-ar fi minţit părinţii. Minciuna ei o face culpabilă şi poate fi acuzată şi urmărită penal pentru mărturii mincinoase. Ceilalţi doi adolescenţi implicaţi în atacul terorist l-ar fi ajutat pe atacatorul să-l identifice pe profesor.

„Ancheta a stabilit că autorul faptelor ştia numele profesorului, numele şi adresa şcolii, dar nu avea mijloacele pentru a-l identifica (profesorul – n.r.). Această identificare a fost posibilă doar de ajutorul unor elevi de gimnaziu din aceeaşi şcoală”, spune Jean Francois Ricard, procuror.

Ei ar fi primit o recompensă de 350 de euro pentru că i l-au arătat lui Abdoullakh Anzorov pe Samuel Paty. Procurorii au decis să-i trimită în judecată pe cei doi minori.

https://www.bfmtv.com/societe/adieu-monsieur-le-professeur-un-emouvant-hommage-a-samuel-paty-place-de-la-republique-a-paris_AN-202010190030.html

Sursa: Mediafax

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button