Justiție

Clotilde Armand este urmărită penal – S-a numit singură manager într-un proiect anticorupție

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este urmărită penal de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1, pentru infracțiunea de favorizarea unor persoane, dosarul fiind deschis după ce Agenția Națională de Integritate că s-ar fi folosit de funcție pentru a obține venituri printr-un proiect european vizând măsuri anticorupție și implementat în primărie.

Clotilde Armand este acuzată că a semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului “Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, iar în urma acestui act “a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect”. 

Astfel, Clotilde Armand a încasat câte 3.744 de lei pentru luna aprilie 2022 şi pentru iunie 2022, iar pentru lunile mai şi iulie a primit câte 5.616 lei. 

“Suspectei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile. Dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării formulate de către Agenţia Naţională de Integritate”, a mai precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button