ActualitateOpinii

Cîțu vrea ca doar românii cu certificat verde să mai aibă dreptul la viață – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Fiindcă au început să i se acrească vaccinurile prin galantare și riscă să rămână pe stoc cu zeci de milioane de doze cumpărate din banii țării, din lipsă de mușterii de înțepat, premierul demis Cîțu a mai făcut azi un pas spre dictatură: a anunțat că ia în calcul impunerea certificatului verde în toate magazinele din Ilfov și București (deocamdată). Carevasăzică, românii care nu sunt vaccinați sau nu au trecut prin boală nu mai au ce căuta prin niciun fel de magazin, fiindcă sunt nedemni să se hrănească, în opinia lui Cîțu.

  Citește și: Milioane de euro aruncate pe fereastră de Guvernul Cîțu: Număr uriaș de doze de vaccin anti-COVID expirate

  O asemenea măsură, din câte știu, nu a mai fost adoptată nicăieri în lume. În alte țări angajații au fost concediați dacă nu se vaccinau, au fost suspendați, amenințați, șantajați, dar nu li s-a interzis să intre în magazine, spre a-și procura strictul necesar – hrană și apă – fiindcă asta înseamnă, practic, condamnarea lor la moarte. Nici în Coreea de Nord nu cred că ar fi îndrăznit să ia grăsunul ăla suprem o asemenea măsură. Uite că Cîțu (nu e cacofonie, așa e  el!) a îndrăznit să se gândească la ea.

  După ce și-au bătut joc de români, păcălindu-i ca la alba-neagra cu „uite pandemia, nu e pandemia”, guvernanții le vâră acum vaccinul pe gât, doar-doar or mai da niște doze. Și nu se târguie cu ei, precum băbuțele din piață care ne îndeamnă cu usturoi – „Ia, mămăiță, funia asta, că pe-asta o mai am, să plec și eu acasă”. Nu, nici vorbă, ci amenință de-a dreptul, călcând în picioare orice libertate cetățenească și orice lege medicală în vigoare pe planeta asta. Iar această măsură tiranică vine după ce luni de zile guvernanții n-au făcut nimic ca să preîntâmpine valul patru sau măcar să-l diminueze. Au fumat și băut prin birouri, au făcut paranghelii, spectacole, concerte, congrese, nu le-a păsat de nimic. Iar acum, când situația e gravă, îi acuză tot pe români că ar fi de vină fiindcă s-a ajuns aici și le pun în față o alternativă care nici lui Mao nu i-ar fi trecut prin cap: vă vaccinați sau nu mai puteți cumpăra nici pâine, ceapă și apă.

  Dar mă întreb, domnilor guvernanți: tot certificat verde le cereți și mafioților care ard deșeuri cu voia voastră? Sau șmecherilor din firmele de Partid, când le dați contracte cu dedicație? Sau incapabililor, chelnerilor, coafezelor, amantelor și celorlalte curvete cu care ați umplut instituțiile de stat? Ele trebuie să prezinte certificatul verde când vi se urcă pe canapea, la Partid, sau le acceptați și așa, fără certificat verde, dar numai dacă au bikini roz?

  Am putea crede că este imposibil să mai existe în anul de grație 2021 segregări precum cele impuse, odinioară, negrilor, evreilor, femeilor sau altor categorii sociale sau rasiale. Iată însă că regimul Iohannis, cu marioneta lui penală și bețivă, Cîțu, ne demonstrează contrariul. Astăzi, dacă românii nu au certificatul verde, se vor putea considera practic condamnați la moarte, fiindcă nici în buticul de la colțul blocului nu vor mai avea dreptul să intre. Dar cine se crede Cîțu de vrea să ia asemenea măsuri? Este el vreun tiran atotputernic, singurul care poate decide cine trăiește și cine moare în România? Sau mai curând este un clovn cu tendințe dictatoriale, care se joacă de-a Hitler și Napoleon până s-or trezi românii și l-or trimite acolo unde e plin de hitleri și de napoleoni: la spitalul de nebuni.

  Citește și:

  În plină pandemie, Iohannis pleacă în vacanță în Egipt

  Guvernul PNL are o singură ideologie: sunteți săraci, muriți mai devreme!

  Iohannis își construiește „guvernul meu” pe cadavre


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button