Distribuți acest articol

Premierul Florin Cîțu a găsit vinovații pentru numărul mare de noi îmbolnăviri de coronavirus: românii care au mers în stațiunile montane la sky.

În timp ce românii mureau arși de vii în spitale, schiorul șef al României ne recomanda să mergem și noi la sky în fiecare săptămână, exact cum face el. Guvernul și președintele par într-o totală contradicție, parcă într-un scenariu de Kafka în care de suferit avem doar noi cetățenii.

„Nu luăm în calcul aşa ceva (un lockdown – n.r.) şi ştim de ce cresc cazurile. România a avut un sezon de iarnă în care oamenii au mers la schi. Foarte puţine ţări şi-au permis acest lux şi acolo, e adevărat, oamenii nu au respectat în totalitate regulile. Dacă ar fi respectat, nu am fi fost nevoiţi să luăm şi măsurile din perioada următoare. Dar am demonstrat că am deschis şcolile şi nu de acolo vine numărul de infectări”, a susţinut Cîţu.

Stațiunile montane au fost pedepsite de Cîțu

Prin HG-ul stării de alertă se limitează gradul de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; dar și în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș Severin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara.


Distribuți acest articol