Politică

Ciolacu nu se teme – Premierul susține că România va susține coridorul de export din Ucraina, în ciuda atacurilor rusești

Potrivit premierului Ciolacu, România va dubla capacitatea principalului său port la Marea Neagră și a rutelor de transport maritim pe Dunăre în termen de două luni pentru a ajuta Ucraina să-și trimită cerealele în afara razei de acțiune a Rusiei.

Marcel Ciolacu a declarat pentru Financial Times că planul său va fi pus în aplicare indiferent de atacurile rusești asupra porturilor ucrainene de pe cealaltă parte a Dunării, la granița cu România.

Angajamentul României de a stimula coridorul de transport maritim prin dragarea Dunării și extinderea infrastructurii porturilor vine după ce Rusia a renunțat la un acord care permitea cerealelor ucrainene să ajungă pe piețele globale prin Marea Neagră.

De asemenea, Moscova a amenințat navele comerciale care părăsesc porturile ucrainene, ceea ce a determinat redirecționarea exporturilor prin Dunăre.

Iată ce a declarat Ciolacu: „Ne-am învățat bine lecțiile despre Rusia. Suntem la zero dependență față de energia sau resursele rusești. Sprijinul nostru pentru Ucraina este necondiționat”.

“Nu există niciun risc de securitate pentru România în acest moment”, a spus el.

În primul său interviu acordat presei internaționale de când a devenit prim-ministru, în iunie, Ciolacu a declarat că Bucureștiul nu se va lăsa intimidat de Moscova și și-a exprimat încrederea că apartenența țării sale la NATO va descuraja Rusia de la orice ostilitate directă.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Ajutati Ucraina si va bateti joc de Romania si poporul roman si toate astea datorita pupincurismului fata de SUA, NATO(tot SUA), UE si Ucraina…
    Romania a fost atacata ani de zile de turci, polonezi, austrieci, unguri, tatari, germani, etc. si, NICIODATA, de rusi. Ucraina are mai multe teritorii romanesti sub ocupatie.
    Cu toate acestea, ati transformat Romania intr-o tara rusofoba, care iubeste Ucraina nazista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button