Internațional

China despre vizita lui Pelosi în Taiwan: Armata Populară Chineză de Eliberare este în ordin de luptă

China a exprimat în mod repetat îngrijorarea sa serioasă și poziția solemnă față de consecințele grave ale eventualei vizite în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Acest eveniment va constitui o interferență brutală în afacerile interne ale Chinei, va aduce atingeri serioase suveranității naționale și integrității teritoriale a Chiniei și va călca în picioare principiul unei singure Chine. De asemenea, vizita va aduce amenințări la adresa păcii și stabilității în strâmtoarea Taiwan și va distruge catastrofal legătura chino-americană, a reliefat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Zhao Lijian, la o conferință de presă.

Oficialul a mărturisit că Armata Populară Chineză de Eliberare este în ordin de luptă și nu va sta cu mâinile în sân, va răspunde cu siguranță hotărât și va lua contramăsuri puternice pentru a-și proteja propria suveranitate și integritate teritorială. „În ce privește contramăsurile, dacă ea va îndrăzni să meargă acolo, haideți să aşteptăm şi să vedem ce urmează”, a adăugat Zhao Lijian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button