Internațional

China a șters numele Israel de pe hărțile digitale de navigație online

Giganții tehnologiei din China, Baidu și Alibaba, au șters numele Israelului de pe hărțile digitale accesibile prin motoarele lor de căutare.

Hărțile prezentate de Baidu arată linia de demarcație dintre Israel și teritoriile palestiniene, dar nu mai identifică țara după numele ei, potrivit raportului. Mai mult, și pe harta lumii prezentată de Alibaba apare aceeași modificare, cu toate că numele altor țări mult mici, precum Luxemburg, sunt marcate foarte clar.

Utilizatorii de internet din China și-au exprimat uimirea în legătură cu faptul că numele ‘Israel’ nu mai apare pe hărțile digitale de la Baidu și Alibaba, o ambiguitate care se potrivește cu diplomația neclară a Beijingului și este în contrast cu atenția pe care o acordă în general hărților”, a scris pe Twitter (X) șeful biroului din China al WSJ, Jonathan Cheng.

Încă de la începutul conflictului din Gaza, China a cerut încetarea focului pentru a evita ca războiul să se extindă și pentru ca civilii să nu mai sufere din cauza bombardamentelor zilnice.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button