Justiție

Cazul judecătoarei din Suceava – Îi sfătuia pe inculpați să fugă în Italia pentru a scăpa de justiția românească

Apar noi detalii în cazul judecătoarei din Suceava care se droga cot la cot cu traficanții. Femeia își sfătuia prietenii inculpați să fugă în Italia, țara cunoscută drept raiul infractorilor, pentru a scăpa de justiția românească.

În plus, a continuat să le furnizeze informații din dosare, chiar și după ce lupta cu traficul de droguri a devenit prioritate națională. Judecătoarea se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

În motivarea Curții de Apel București pentru arestarea judecătoarei Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava, se arată că magistratul era unul dintre membrii grupului infracțional pe care îl proteja. Judecătoarea sfătuia infractorii să fugă în Italia, pentru a scăpa de pedeapsă, așa cum au făcut alte nume sonore precum fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, sau preşedintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Iar pe lângă informațiile clasificate pe care le oferea prietenilor săi interlopi, judecătoarea le spunea și când trebuie să-și schimbe telefoanele, pentru a nu fi interceptați. În schimb, primea droguri, bijuterii, vacanțe și alimente.

Relațiile dintre femeia care poza în apărătoare și traficanții de droguri erau atât de apropiate, încât aceasta a botezat copilul unui inculpat.

Dosarul judecătoarei drogate scoate la iveală o serie de aspecte scandaloase.

Iubitul judecătoarei Ana Maria Chirilă de la Secția Penală a Tribunalului Suceava ar fi chiar unul dintre traficanții de droguri. Mai mult, aceasta ar fi avut chiar și o gardă de corp plătită de acești traficanți.

Ea este acuzată că, în baza prerogativelor specifice funcţiei de judecător pe care o exercita, le-ar fi dezvăluit suspecților că sunt vizați de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT.

În același timp, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, ea a primit sau a acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava. De asemenea, judecătoarea este acuzată de trafic de influenţă.

Cu privire la infracţiunile de deţinere de droguri, s-a stabilit că, în perioada septembrie – octombrie 2023, judecătoarea a deţinut în locuinţa sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziţia unor persoane locuinţa sa în vederea consumului de droguri.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button