ActualitateOpinii

Când PSD și PNL zic că se pregătesc de anticipate, e clar că de fapt vor guverna împreună – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Așa cum pe un student nu trebuie să-l crezi când zice „de mâine mă apuc de învățat”, „împrumută-mă cu o sută, că ți-o dau mâine” sau când îi cere unei fete „dezbracă-te, că nu-ți fac nimic”, așa nici useliștilor nu trebuie să le dai crezare când promit ceva. Fie doar și dacă ne uităm în istoria pe termen scurt ne dăm seama că ori de câte ori frățiorii din PSD și PNL s-au jurat că fac ceva au făcut de fapt, până la urmă, de fiecare dată total pe dos. Vă amintiți cum promitea Ponta că nu va candida la președinție, pentru că e „prea tânăr”? Ei bine, a candidat. Mai țineți minte cum se  jura Dragnea să n-aibă el parte de Irinuca dacă va da vreo ordonanță 13? Ei bine, a dat-o. Mai recent, mai știți cum zbiera Rareș Bogdan ca și leul în turbare că „în cel mult 30 de zile de când preluăm guvernarea vom elimina toate pensiile speciale”? Ei bine, nu doar că nu le-au eliminat, dar le-au și înmulțit. Și nu mai departe de acum o lună, Marcel Ciolacu ne dădea asigurări că, dacă USR sau AUR vor depune moțiune de cenzură „toți cei 157 de parlamentari PSD o vor vota”. Nu doar că n-au votat-o, dar au făcut tot posibilul să o împiedice, ca s-o depună pe-a lor, că era mai frumoasă!

  Acum, tractoristul metamorfozat în secretar general al PSD Paul Stănescu iese pe televizoare și zice: „Președintele Marcel Ciolacu ne-a dat ordin că Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate”. Vă dați seama? „A dat ordin”! Nu le-a cerut, nu a propus, ci a dat ordin. De parcă Ciolacu ar fi un fel de general peste o armată de izmenari și dă ordine, face mișcări de trupe, comandă, poruncește și pufanii pesediști nu mai prididesc să execute cât mai grabnic. Ca la un semn, și PNL anunță, pe surse, că se pregătește intens pentru eventuale alegeri anticipate și chiar pune la punct lista de candidați la parlamentare, care va include „toate numele grele ale partidului”. Serios? Dar ce nume grele mai aveți voi, bă-băieți? Că Brătianu, Sturdza, Kogălniceanu au murit de mult, astăzi numele cu care se-mpăunează PNL sunt d-alde Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, Sighiartău, Raluca Țurcan și alți politruci pe care până și drojdierii din ultimul birt sătesc nu i-ar mai vota, nici dacă le-ai promite că le faci abonament pe viață la șampanie franțuzească!

  Citește și: PSD blufează cu anticipatele. Un război intern pentru posturi s-ar declanșa

  Ceea ce vor să spună pesediștii și peneliștii trâmbițând pe toate canalele că se pregătesc pentru anticipate este total contrariul a ceea ce spun: anume că de fapt nici nu le trece prin cap să ceară anticipate, ci vor să guverneze împreună, cât mai tainic cu putință. Pentru că, vorba unui domn din vechime: cui prodest? Cui i-ar folosi anticipatele acum? Liberalilor? Trebuie să fii mai blond ca Țurcan și mai „pe speis” decât consumatorul Cîțu ca să crezi asta. Dacă s-ar organiza anticipate, la cum și-a bătut joc de români în ultimii doi ani PNL n-ar lua procente nici măcar cât alcoolemia premierului pilangiu. Deci ce interes ar avea să susțină așa ceva când știu că astfel dau din mână miliardele de la PNRR? La fel, nici PSD nu are acum vreun interes să susțină anticipatele. Și nu pentru că nu le-ar câștiga fluierând, ci pentru că nu le-ar câștiga cu un scor suficient de mare cât să-i permită să guverneze singur. Oricât ar vrea să pară ei de proști, pesediștii au suficientă minte-n cap cât să înțeleagă că, dacă nu iau măcar aproape de cât au luat sub Dragnea în 2016 (mai precis 45% din voturi), nu vor putea guverna cum vor. În schimb, orice procent mai mare de 40% le va permite să guverneze bine-mersi, având alături, eventual, nelipsitele curvemeuri de la UDMR, care se lipesc de orice guvernare ca ciunga de pantofi.

  Dacă ar fi oameni politici și nu politruci de Dâmbovița, PNL și PSD n-ar mai zice nici pâs de anticipate, acum, ci ar vota guvernul de sacrificiu al lui Cioloș. Guvern care nu va reuși să facă absolut nimic concret pentru România și pentru români, dar căruia PNL și PSD îi vor putea apoi pune în cârcă toate belelele. Problema anticipatelor ar putea fi ridicată abia în primăvară, când din cauza guvernării catastrofale a USR lumea va mai uita de guvernarea catastrofală a PNL și când PSD va acumula și mai multe procente, lovind non-stop în „guvernările spoliatoare de dreapta”. Din fericire pentru români, atât PNL, cât și PSD sunt prea lacome ca să vadă lucrurile pe termen lung și de aceea vor respinge guvernul Cioloș și apoi vor vota un nou guvern Cîțu, invocând situația gravă în care se află România, nevoia de stabilitate, bla-bla-bla. Privind în jur, la cum a scăpat de sub control pandemia, la cum cresc prețurile și la cum înghețăm în case mai ceva ca pe vremea lui Ceaușescu, încep să bănuiesc că tot acest dezastru a fost premeditat de PNL, în cârdășie cu PSD, tocmai pentru a avea un motiv credibil de a-și pava, cu cadavre, calea spre o guvernare comună.

  Citește și

  Florin Călinescu: PSD va fi din nou salvarea naţiei, nefăcând nimic, neproducând nimic, doar stând

  Aroganța PNL aruncă USR în barca alegerilor anticipate


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button