Internațional

Cancelarul german se roagă de ruși să îi livreze gaze: S-a pozat cu turbina Nord Stream în spate

Cancelarul german Olaf Scholz s-a deplasat miercuri la Mülheim an der Ruhr (vest), unde este depozitată temporar o turbină reparată a gazoductului Nord Stream 1, a cărei lipsă a fost invocată de Rusia ca motiv pentru decizia de a limita livrările de gaz în Germania, relatează dpa şi Reuters conform Agerpres.

„Turbina este aici, poate fi livrată, dar cineva trebuie să spună ‘am nevoie de ea’. Toate motivele tehnice avansate nu se justifică faptic”, a spus Scholz, după ce a inspectat turbina recent reparată în Canada.

Potrivit europenilor, absenţa turbinei este doar un pretext avansat de Moscova pentru a scădea livrările de gaz ca represalii după sancţiunile ce i-au fost impuse de UE după lansarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Vineri, Gazprom a susţinut că livrarea de către Canada a turbinei în Germania în loc de Rusia este neconformă contractului, la două zile după ce a diminuat la 20% volumul gazelor livrate prin conducta Nord Stream, invocând lucrări de întreţinere.

Miercuri, aflat alături de cancelarul german, CEO-ul companiei Siemens Energy Christian Bruch a confirmat că au loc discuţii cu Gazprom, „dar nu există un acord”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button