Internațional

Cancelarul austriac Nehammer nu ține cont de diplomații români: “Extinderea Schengen este imposibilă”

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că extinderea Schengen este imposibilă. Acest anunț al cancelarului austriac înseamnă că șansele ca România să primească un vot pentru intrarea în Schengen la Consiliul UE pe Justiție și Afaceri Interne (JAI) în decembrie anul acesta sunt aproape nule.

Nehammer a reconfirmat astfel poziția Austriei, care se împotrivește intrării României și Bulgariei în Schengen încă de anul trecut.

Karl Nehammer a făcut declarațiile într-o conferință de presă cu premierul bulgar Nikolai Denkov, aflat în vizită la Viena.

Nu există nicio posibilitate ca Bulgaria și România să se alăture Schengen, nici alți membri, înainte de a fi efectuată o reformă în spațiul fără granițe, a mai declarat cancelarul austriac Karl Nehamer, potrivit Dnevnik. ”Sistemul Schengen trebuie reparat”, a spus Nehamer.

„Protecția frontierei este și mai importantă” având în vedere atrocitățile comise de Hamas în ultimele zile, a spus Nehammer. El a subliniat că 75% dintre migranții ilegali din Austria nu au fost înregistrați și a creat probleme de securitate.

În fiecare an, afacerile din Austria pierd aproximativ 100 de milioane de leva (50 de milioane de euro), deoarece Bulgaria și România sunt încă în afara spațiului Schengen. Afirmația este într-un recent raport al Camerelor de Comerț austriece WKO, prin care s-au pronunțat pentru acceptarea imediată a Bulgariei în Schengen. Și acești 100 de milioane de leva pot fi economisiți din așteptarea la granițe, susțin camerele austriece. După cum subliniază WKO în raportul său, balanța comercială a Austriei cu Bulgaria și România a crescut cu 49% în 2022, exporturile de mărfuri au crescut semnificativ cu 28%, ajungând la aproape 5 miliarde de euro, iar importurile au crescut cu 22%, ajungând la 3,5 miliarde de euro.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

1 comentariu

  1. Afara din tara cu tot ce este austriac, reziliate toate contractele cu firme austriece si Karl Nehammer sa fie declarat persona non grata pe teritoriul Romaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button