Internațional

Cancelarul austriac acuză Comisia Europeană în scandalul gazelor: Pregătiți un eșec strategic

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că Comisia Europeană nu face decât să pregătească un eşec strategic cu instrucțiuni contradictorii privind achizițiile de gaze și, în același timp, nu își respectă propriile promisiuni.

Executivul UE le-a cerut statelor membre să nu concureze unele cu altele pe piețele mondiale de gaze, în timp ce a transmis Austriei să cumpere gaz pentru a-și umple depozitele, a declarat dl Nehammer la o conferință de presă comună cu premierul ungar Viktor Orban.

În același timp, o platformă promisă pentru coordonarea achizițiilor de gaze din UE nu s-a materializat încă. „Auzim multe anunțuri din partea Comisiei Europene, dar foarte puține implementări„, a spus el reporterilor. „Această platformă comună de cumpărare ar fi mai importantă ca niciodată„, transmite Reuters.

„Poziția Austriei este de așa natură încât este imposibil să se introducă un embargo în ceea ce privește gazul. Nu doar pentru că Austria depinde de gazul rusesc, ci și industria germană depinde de el și, dacă se prăbușește, se va prăbuși și cea austriacă; ne vom confrunta cu șomaj în masă”, a spus politicianul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button