JustițieParlament

Camera Deputaților îl trimite pe Chesnoiu în brațele DNA

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, cu 251 de voturi pentru, 25 împotrivă şi 2 voturi nule, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. Acesta este acuzat de DNA de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

Potrivit anunţului oficial, citit de la tribuna plenului, din totalul de 330 de deputaţi au fost prezenţi 278. Au votat în favoarea ridicării imunităţii 251 de deputaţi şi 25 de voturi au fost contra, precum şi 2 voturi anulate.

Potrivit Articolului 76, alineatul 2 din Constituţie, hotărârea se adoptă cu votul majorătăţii deputaţilor prezenţi. Astfel, se constată că a fost adoptată hotărârea privind urmărirea penală a unui deputat, se precizează în anunţul oficial. 

Votul din plen a fost secret, cu bile. 

Adrian Chesnoiu a declarat, în şedinţa de plen, că este nevinovat şi va dovedi acest lucru la finalul suspiciunilor care planează la adresa mea. ”Voi vota la vedere pentru încuviinţarea derulării şi verificării aspectelor de suspiciune ridicate la adresa mea. Vreau să faceţi şi voi la fel. Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. Nu am comis nicio infracţiune de corupţie şi nici o altă faptă de natură penală”, a spus el. 

Şeful DNA, Crin Bologa, a cerut joi Camerei Deputaţilor să ridice imunitatea unui deputat, acum ministru, acuzat de abuz în serviciu la presupusa trucare a unui concurs.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button