Internațional

Bruxelles-ul, îngrijorat de Giorgia Meloni – Ar putea deveni noul premier al Italiei – Un candidat care a criticat CE în toate discursurile

Duminica viitoare, italienii își vor alege un nou parlament. Sunt alegeri anticipate declanșate de surprinzătoarea cădere a guvernului Draghi, în iulie. Giorgia Meloni – un candidat populist de dreapta – ar putea deveni următorul premier. Ocupă primul loc în sondajele de opinie.

Bruxelles-ul urmărește cu îngrijorare campania electorală a Giorgiei Meloni.

Giorgia Meloni urcă pe scenă. Femeia de 45 de ani este considerată carismatică, inteligentă și periculoasă. Și știe exact ce vrea să audă electoratul său. Trece imediat la atac. Acuză stânga că este agresivă și Uniunea Europeană că nu poate gestiona criza energetică.

Susține că ultimul guvern i-a abandonat pe oameni – dar că ea va pune întotdeauna italienii pe primul loc. „Permiteți-mi să vă explic poziția noastră cu privire la migrație.

Ni s-au spus o mulțime de prostii în legătură cu acest lucru” – le spune alegătorilor Giorgia Meloni

„Să-i așteptăm cu pușca!” – îndeamnă unul dintre ei.

„Nu, stați așa, nu sunt de acord cu asta”, spune Georgia Meloni.

Aceasta xplică rapid ce își dorește: vrea să vadă o abordare mai dură în privința migranților. „Ei provoacă probleme de securitate. Dar nu-i poți face pe cei de stânga să înțeleagă asta. Sunt solidari cu femeile care au fost atacate atât timp cât nu sunt atacate de imigranți ilegali.

Pentru că, dintr-o dată, imigrantul ilegal este mai important decât victima violului” – afirmă Giorgia Meloni, lidera partidului „Frații Italiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button