Opinii

Bogdana Daradici – artist plastic: „Mă bucur că am atras atât de multe persoane cu creațiile mele”

Bogdana Maria DARADICI, artist plastic, vorbește în emisiunea Obiectiv România prezentată de Ioana Rizzo despre arta ca mod de viață. Ghidată de inspirația creatoare își exprimă sentimentele, emoțiile și trăirile fără niciun fel de constrângere în lucrările sale. Creațiile ei au făcut punctul de atracție a multor expoziții din România. Urmăriți emisiunea integral pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5kUWFEFdrn/

„Este puțin atipic să te naști și să ai ambii părinți pe post de doi mari maeștrii ai picturii românești. A fost un privilegiu pentru mine, eu am trăit înconjurată de frumos, oricum arta este o terapie prin sine, mi-a prins tare bine și am crescut foarte frumos.” vorbește Bogdana Maria Daradici în emisiune.

Întrebată dacă a fost cumva influențată să aleagă pictura de către părinți, Bogdana Daradici răspunde:
Prima lucrare pe care am făcut-o a fost la 2 ani și nu aveau ce să influențeze, nici nu m-au încurajat foarte tare să devin artist, eu având la bază jurnalismul, științe ale comunicării, psihologie, filozofie și nimic din artă. Am primit această titulatură de artist foarte târziu, în jurul anului 2014, iar atunci a fost momentul în care lumea a aflat că sunt artist, deoarece până atunci eu am încercat să îi reprezint pe ai mei și să încerc să îi degrevez de tot ceea ce înseamnă parte organizatorică, întâlniri cu potențialii cumpărători.

Este foarte important pentru un artist să aibă un PR și oameni pentru marketing, iar atunci nu am avut timp să urmăresc acest drum al meu. Cumva la bază, eu sunt portretistă, îmi plac foarte mult oamenii, le privesc chipul și îmi place să surprind ceva din chipul lor pe o pânză, dar mai puțin cu peisagistica. Părinții mei sunt prin definiție doi mari peisagiști.”

Urmăriți-o pe Bogdana Daradici pe Facebook prin link-ul de mai jos:

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button