Internațional

Bogdan Aurescu se apucă de treabă – Cere înfiinţarea unui Tribunal pentru sancţionarea crimei de agresiune săvârşite în Ucraina

Ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat necesitatea găsirii unei baze juridice solide pentru înfiinţarea cât mai curând posibil a unui Tribunal special pentru sancţionarea crimei de agresiune săvârşite în Ucraina, România făcând parte din Grupul Nucleu pentru crearea acestuia.

Şeful diplomaţiei române a subliniat aprecierea pentru rezilienţa deosebită a Ucrainei în contextul războiului de agresiune şi a pledat pentru continuarea sprijinului pentru Ucraina la nivelul UE, dar şi bilateral, pe multiple dimensiuni, atât timp cât va fi necesar, pentru a învinge Rusia.

El a prezentat sprijinul României, inclusiv pentru cei peste 4,2 milioane de refugiaţi care au intrat în România de la începutul războiului şi pentru tranzitul produselor agricole (aproximativ 15,5 milioane tone).

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că România susţine cu fermitate tragerea la răspundere a celor vinovaţi de crimele din Ucraina, inclusiv de crima de agresiune.

Extinderea UE este o opţiune strategică pentru UE şi ministrul a evidenţiat susţinerea fermă pentru parcursul european al Ucrainei şi Republicii Moldova şi pentru o decizie de deschidere a negocierilor de aderare la UE cu cele două state până la finalul anului, arată MAE.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button