Internațional

Bogdan Aurescu îl ceartă pe Putin: „Exportul cerealelor ucrainene trebuie imediat reluat”

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a condamnat suspendarea de către Rusia a implementării Iniţiativei privind implementarea transportului de cerealele prin Marea Neagră şi a adăugat că Iniţiativa trebuie imediat reluată, pentru că este pusă în pericol securitatea alimentară la nivel mondial.

„Condamn suspendarea de către Rusia a implementării Iniţiativei privind implementarea transportului de cerealele prin Marea Neagră. Acest lucru ar putea alimenta insecuritatea alimentară la nivel mondial. Aplicarea Iniţiativei trebuie reluată imediat. România va continua să faciliteze tranzitul cererealelor din Ucraina, fiind deja transportate 5,8 milioane până acum”, a scris Bogdan Aurescu, duminică pe Twitter.

De asemenea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs susţinut sâmbătă, că Rusia a început din septembrie să agraveze criza alimentară mondială, blocând navele de pe “coridorul cerealelor”. Şi preşedintele american Joe Biden a denunţat drept „scandaloasă” decizia Rusiei de a suspenda Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, vital în aprovizionarea alimentară mondială, relatează AFP.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button