Internațional

Bogdan Aurescu bate pasul pe loc – Ministrul a discutat cu omologul său din Estonia despre aderarea României la Schengen

După eșecul aderării României la spațiul Schengen, Ministrul Afacerilor de Externe a pornit o campanie de imagine intensă. Bogdan Aurescu a ajuns să își laude postul și importanța pe care acesta o are pentru diplomația română.

Ratarea României de a intra în spațiul Schengen confirmă că diplomația română nu funcționează. Oficialii de la București și europarlamentarii români au bătut pasul pe loc și nu au reușit să reprezinte interesele țării pe plan internațional.

Chiar dacă am ratat intrarea în Schengen, președintele României a catalogat drept un succes anul 2022 pentru diplomația română.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, susține că a avut o convorbire telefonică cu omologul său din Estonia, context în care cei doi oficiali au avut un schimb de vederi cu accent pe procesul de aderare a României la spaţiul Schengen.

Potrivit unui comunicat, ministrul Aurescu „a transmis aprecierea deosebită pentru sprijinul constant al Estoniei pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi a prezentat demersurile ţării noastre privind atingerea acestui obiectiv”

Specialiștii susțin că nu există șanse ca România să intre în Schengen în anul 2023, deci alte câteva zeci de miliarde de euro pierdute pentru economia României.

Cu ce se poate lăudă guvernul PSD-PNL este ridicarea vizelor pentru Mongolia. Pe români i-ar interesa ca Aurescu să scoată vizele de acces în SUA, nimeni nu dorește să se ducă în Mongolia. Realizările actualei guvernări sunt mediocre, acolo unde ele există.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button