Internațional

Biden va face o vizită oficială în Polonia – România este sărită din schemă. Partenerul strategic mai are de așteptat

Preşedintele american Joe Biden va efectua o vizită în Polonia, vineri, Polonia, după ce va participa la summit-ul NATO de la Bruxelles, care va avea loc cu o zi înainte, a anunţat Casa Albă.

„Săptămâna aceasta, preşedintele Joseph R. Biden, Jr. va călători în Polonia după întâlnirile sale de la Bruxelles, Belgia, cu aliaţii noştri NATO, liderii G7 şi liderii Uniunii Europene pentru a discuta eforturile internaţionale de a sprijini Ucraina şi de a impune Rusiei costuri severe şi fără precedent pentru invazia acesteia. Vineri, 25 martie, preşedintele Biden se va deplasa la Varşovia, Polonia, unde va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele Andrzej Duda.

Preşedintele va discuta despre modul în care Statele Unite, alături de aliaţii şi partenerii noştri, reacţionează la criza umanitară şi a drepturilor omului pe care a creat-o războiul nejustificat şi neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunţat Casa Albă.

Duminică, Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că preşedintele american Joe Biden nu are planuri să viziteze Ucraina săptămâna viitoare.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button