Internațional

Banca Națională a Ucrainei: Șomajul a ajuns la 35%, inflația la 30%, PIB-ul va scădea cu o treime

Potrivit Băncii Naționale a Ucrainei, recesiunea economică profundă a crescut șomajul, care a atins aproximativ 35% în al doilea trimestru al anului 2022.

Consecințele invaziei ruse pe scară largă provoacă pierderi majore economiei Ucrainei și generează o puternică presiune inflaționistă. În 2022, inflația va fi peste 30%, iar PIB-ul va scădea cu o treime, mai spune raportul Băncii.

Analist militar rus: Ungaria va trebui să decidă dacă vrea teritorii ucrainene în următoarele luni

Un analist militar rus a declarat în direct la TV că premierul ungar Viktor Orban va trebui să decidă „în următoarele luni” dacă vrea să anexeze teritoriile ucrainene ce conțin etnici maghiari.

„Obiectivul nostru este să ne asigurăm că proiectul ‘anti-Rusia’ sub forma Ucrainei moderne dispare pentru totdeauna de pe harta geopolitică a Europei”, afirmă analistul militar Igor Korotcenko într-o emisiune a televiziunii Rossiya-1.

„Presupun că pentru un număr de alte state învecinate cu Ucraina, de exemplu Ungaria, afirmarea controlului asupra teritoriilor istorice ale Ungariei și salvarea celor 150.000 de etnici maghiari din Transcarpatia este probabil de asemenea o alegere politico-militară pe care guvernul lui [Viktor] Orban va trebui să o facă în următoarele luni”, susține el.

„Spre deosebire de Polonia care pur și simplu vrea să devoreze o întreagă bucată din vestul Ucrainei, aș spune că în această privință Ungaria se comportă onorabil, cu precizie și responsabilitate”, mai spune Korotcenko, făcând referire la o populară teorie a conspirației promovată de Kremlin, potrivit căreia Polonia ar vrea să ocupe partea de vest a Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button