Justiție

Averea șefului ANPC, verificată autorități – Horia Constantinescu se laudă că e interlop

genția Națională de Integritate (ANI) îi verifică averea secretarului de stat Horia Constantinescu, președintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), promovat de Liviu Dragnea și susținut de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Apar neconcordanțe flagrante observate în declarațiile acestuia de avere din ultimii ani.

Printre acestea se numără 1,68 de hectare de teren intravilan și 19 construcții cumpărate în 2019, la venituri de doar 96.839 lei și fără conturi declarate sau credite contractate, un iaht în valoare de aproximativ 250.000 euro, cumpărat în perioada ocupării unor funcții publice, cote de participare de până la 100% în mai multe companii, inclusiv offshore-uri înregistrate în Panama, cu zero dividende declarate.

În ultima declarație de avere, depusă de Horia Constantinescu în 30 mai, nu figurează niciun teren sau locuință, singurele bunuri menționate fiind trei ceasuri de lux.

În declarațiile de avere anterioare apar însă o serie de terenuri intravilane, ba chiar și spații de cazare, la Predeal, Costinești, Tuzla, dar și un iaht.

Horia Constantinescu a fost numit la conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în august 2019 de către fostul premier Viorica Dăncilă. Anterior, Constantinescu a fost șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor Constanța, fiind cunoscut pentru acțiunile sale zgomotoase și televizate în localurile de pe litoral.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button