Opinii

AUR a fost scos din cursa pentru Senat în Prahova. Justiţie sau mafie ? – CURIERUL ROMÂNESC

Întotdeauna a plutit parcă un blestem pe capul acestui popor. Un blestem izvorât poate din neputința de a se desprinde odată pentru totdeauna de mentalitatea păguboasă de om aflat la cheremul mai-marilor vremurilor, sau poate din neputința de a face front comun împotriva dușmanului …

Campioni ai discordiei, românii au talentul de a-și nega și chiar încălca propriile legi, doar ca să facă pe plac unor îmbuibați ce tronează asupra genților cu bani care le-au oferit dealtfel funcții și putere. Vedem zilele acestea cum legea electorală este călcată în picioare de cei care sunt plătiți pentru a o aplica, scopul acestei încălcări fiind protejarea intereselor structurilor malefice și scoaterea din cursa electorală a candidaților AUR. Prevederile legii electorale sunt interpretate după bunul plac al unor judecători din județul Robertei Anastase, județul procurorului Portocală, județul devenit feuda familiei Cosma, unde a mai rămas doar cățelul familiei fără un mandat de parlamentar, restul membrilor având deja state vechi în legislativul românesc. Legea electorală cere ca listele de candidați să asigure o reprezentare echitabilă a ambelor sexe, pentru a se combate discriminarea, așa cum este prevederea constituțională română. Ca urmare, orice listă de candidați nu poate să conțină doar bărbați sau doar femei, ci necesită candidați din ambele sexe. Această interpretare a fost și este răstălmăcită în fel și chip, dar deciziile din ultimii ani admit inclusiv listele de candidați care nu îndeplinesc această cerință. Nu intru în amănunte pe motivările judecătorilor, chiar dacă unele sunt de-a dreptul hilare…Ceea ce vreau să subliniez este că au fost și acum patru ani, dar sunt și la aceste alegeri, situații de liste precum cele actuale ale Pro România și UDMR care nu au respectat condiția listelor cu candidați de ambele sexe și totuși au fost validate de Birourile Electorale Județene și de instanțe.

În pofida acestor decizii, lista de candidați AUR la Senat pe județul Prahova a fost respinsă, aplicându-se o dublă măsură în ceea ce înseamnă interpretarea legii, căci era exact aceeași situație ca la partidele sus-amintite. Atât BEJ Prahova, cât și Tribunalul Prahova și Curtea de Apel Ploiești au dispus scoaterea din cursa electorală a candidaților Alianței pentru Unirea Românilor pe motiv că sunt trecuți pe lista la Senat doar bărbați, deoarece teama sistemului de votul popular este foarte mare și se încearcă pe orice cale eliminarea celor ce pun în pericol cartelul intereselor antiromânești. Sistemul nu vrea concurența românilor, sistemul vrea românii proști, săraci și spălați pe creier prin mass-media aflată în slujba sa, pentru a putea prăda țara după bunul plac.

Ceea ce putem face noi în aceste condiții este să acționăm în judecată la CEDO statul român mafiot, iar după accederea la guvernare să instituim odată pentru totdeauna răspunderea magistraților pentru deciziile ilegale. Această lege a răspunderii magistraților este ocolită de toate partidele din parlament, iar acum am înțeles de ce anume : atât timp cât cartelurile politicianiste se succed la guvernare, au nevoie de protecție din partea unei justiții aservite. Himera unei justiții independente bântuie România de 30 de ani, dar este tot la stadiul de Fata Morgana.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button