Internațional

Au fost refuzați – Ucrainenii au cerut avioane americane moderne – Avioanele F-16 necesită pregătire îndelungată

Ucraina a cerut avioane de luptă americane moderne pentru a face față avantajului aerian copleșitor al Rusiei pe cerul țării sfâșiate de război. Forțele Aeriene ale SUA susțin că ucrainenii nu sunt încă pregătiți pentru avioanele moderne F-15, F16 sau chiar F-18.

Peste 40 de națiuni s-au adunat la Baza Aeriană Ramstein, Germania, pe 26 aprilie, pentru a analiza ce tip de arme să furnizeze Ucrainei, inclusiv asistență aeriană, cum ar fi F-16. Războiul se deplasează acum pe frontul de est în regiunea Donbas, o zonă în care armele cu rază lungă de acțiune sunt extrem de necesare.

Cu toate acestea, recent, Forțele Aeriene Ucrainene și-au extins cererea dincolo de avioanele din era sovietică pe care deja știu să zboare, precum MiG-29 și Su-24. Ucraina cere avioane americane moderne, inclusiv avioane F-15, F-16 și „poate” F-18, pentru a schimba avantajul aerian de partea lor, potrivit unui videoclip postat pe pagina de Twitter a Forțelor Aeriene Ucrainene la 26 aprilie, ziua întâlnirii Ramstein.

„Asta nu se va întâmpla rapid”, a spus Harrigian pentru Air Force Magazine în timpul unui interviu la Clubul Ofițerilor Ramstein unde avea loc întâlnirea.

„La sfârșitul zilei, trebuie să valorificăm ceea ce au ei și să le oferim alte capacități unice de ripostă”, a adăugat el. „În mod clar, vor să treacă de la capabilitățile rusești la unele din SUA, dar asta durează ceva timp.”

Back to top button