Internațional

Atac ”masiv” cu 20 de rachete şi din aer, din Belarus, în regiunea ucraineană Cernihiv

Rachete au fost trase din Belarus, aliatul diplomatic al Moscovei, către regiunea de frontieră Cernihiv, în Ucraina, situată la nord-est de Kiev, anunţă sâmbătă armata ucraineană, o regiune supusă în noaptea de vineri spre sâmbătă unui bombardament masiv cu rachete, relatează AFP.

”Către ora (locală) 5.00 (şi ora României), regiunea Cernihiv a fost bombardată masiv cu rachete. 20 de rachete au vizat satul Desna, trase de pe teritoriul Belarusului (dar şi) din aer”, anunţă într-o postare pe Facebook Comandamentul de Nord al trupelor ucrainene.

”Nu există viztime” în acest stadiu, precizează comandamentul.

”O infrastructură a fost atinsă”, anunţă armata ucraineană, fără să precizeze dacă acastă infrastructură este militară sau nu.

Desna, un sat cu 7.500 de locuitori înainte de război, se află la aproximativ 70 de kilometri bord de Kiev şila aceeaşi distanţă de frontiera cu Belarusul.

Acest atac intervine în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko urmează să se întâlnească sâmbătă la Sankt Petersburg, înaintea unei vizite în Belarus, prevăzută joi şi vineri, a şefului diplomaţiei ruse Serghei Lavrov.

Belarusul, care susţine că nu este beligerant în Războiul rus din Ucraina, a servit drept susţinere logistică trupelor Moscovei, în primele săptămâni ale invaziei ruse.

Această fostă republică sovietică, condusă din 1994 de Lukaşenko, este vizată în sancţiuni pe care Occidentul le-a impus Rusiei.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button