ActualitateInternațional

Armata ucrainiană a forțat Rusia să se retragă dintr-un oraș important imediat după ce anunțase anexare lui

Rusia lui Putin continuă să se facă de rușine. Acum câteva zile era o mare petrecere prin Rusia și prin care se anunța anexarea unor teritorii care aparțin conform dreptului internațional Ucrainei. La puțin timp după unul dintre orașele ce făceau obiectul anexării a fost eliberat de către forțele ucrainiene care avansează rapid spre granița cu Rusia.

Pe Vladimir Putin l-a cuprins panica deoarece a intrat într-o problemă pe care nu o poate controla. El a amenințat că există posibilitatea să se folosească arma atomică, făcând trimitere către SUA că ei ar fi fost cei care au început să folosească acest tip de arme acum mai bine de jumătate de secol.

Retragerea vine a doua zi după ce Vladimir Putin a declarat că patru regiuni din Ucraina ocupată de ruși fac acum parte din Rusia, amenințănd anterior cu represalii dacă țara sa era atacată. Un guvernator regional a cerut ca armele nucleare să fie folosite ca răspuns rapid.

Trupele ruse s-au retras din orașul Lyman din estul Ucrainei din cauza riscului de a fi încercuite de forțele ucrainene, a anunțat Kremlinul.

Lyman se află în Donețk – una dintre regiunile ucrainene care a fost anexată de președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei ceremonii la Moscova, vineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button