Opinii

Armata română se face de râs – Avem isoletă de beton în războiul dronelor invizibile

Cornel Nistorescu:

Asistăm la un adevărat festival de drone invizibile. A treia dronă, similară  cu cele folosite de Rusia…  zic „experții”. Similară  la ce? La zburat noaptea? La urma lăsată în aer? La groapa lăsată?

–„Aici a căzut  foarte probabil o dronă!”, susține un domn ofițer fără caschetă care explică populației de ce radarele nu le identifică:

–„Dronele au dimensiuni similare cu ale păsărilor!”(C. Spânu, purtător de cuvînt MApN).

Altcineva publică o informație pe surse: „A fost o dronă de  supraveghere”.

Cît o pasăre sau cît o avionetă? Cît un ou sau cît un bou?

Conform MApN”: „Echipajul unui elicopter IAR-330 Puma…  a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri”.

Le-au descoperit din elicopter sau au pigulit ca farmaciștii cu penseta prin iarbă și au descoperit niște bucăți de „ceva similar”. Un lucru nu pricep și nu îmi este clar. Cum și-au dat seama care bucăți erau de la ceva  similar și care de la ceva diferit? Unele televiziuni ne-au arătat niște  băieți cu detectoare căutînd prin vegetație (iarbă și buruieni). N-au cercetat întîmplător. Totul a pornit de la  „sesizări telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă într-un sector cuprins între localitățile Nufăru, Malcoci și Valea Nucarilor, județul Tulcea”.

Sare și Ciolacu, ciolăcit de-a binelea de agitație:

„Nu ne atacă nimeni, oameni buni! Haideți să liniștim populația, că o luăm razna cu toții. Nu ne-a atacat nimeni și nu ne atacă nimeni. Au sărit rămășițe dintr-o dronă care a fost lovită de către armata ucraineană. Nu a avut explozibil, nu a avut nimic care să dăuneze cetățenilor”.

După a treia dronă „similară”, Parchetul  General a decis să deschidă un dosar penal in rem. L-au și declinat și l-au pasat Parchetului Militar. Celeritate maximă! Ambasadorul rus a fost convocat la Ministerul de Externe.

Festivalul dronelor invizibile continuă. Ne ajută să ne obișnuim cu ele și să ne pregătim de război. La o adică, pe lîngă că este distractiv, festivalul dronelor invizibile are și valoare de  antrenament. Sau măcar de exercițiu psihologic. N-ați văzut imaginile și știrea de pe CNN-ul de Dîmbovița? „Urs atacat cu bîta în timp ce dormea”.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button