ActualitateInternațional

Angela Merkel: UE și Polonia trebuie să-și rezolve problemele prin discuții, nu la tribunal – 60m.ro

Distribuie acest articol!

  Uniunea Europeană și Polonia ar trebui să-și rezolve probleme prin discuții diplomatice și nu prin acțiuni în justiție, este de părere Angela Merkel. Șefa guvernului german a făcut declarația, vineri, după o întâlnire cu prim-ministrul Belgiei, relatează Reuters.

  „Suntem cu toții membri ai Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că avem datoria de a găsi mereu compromisul, fără se renunțăm la principiile noastre, evident”, a spus Merkel, la Bruxelles, după o întâlnire cu Alexander de Croo, prim-ministrul belgian.

  Săptămâna trecută, Tribunalul Constituțional polonez a stabilit că părți ale legislației europene nu sunt compatibile cu Constituția Poloniei, subminând, practic, un principiu fundamental al UE și alimentând speculații că Polonia ar putea ieși în viitor din blocul european.

  Guvernul ultra-conservator de la Varșovia, cunoscut pentre frecventele sale derapaje în ce privește respectarea drepturilor minorităților sexuale sau pentru subminarea statului de drept, a intrat deseori în conflict cu Bruxelles-ul.

  „Cred că a venit timpul să discutăm mai în detaliu cu guvernul polonez despre cum pot fi depășite aceste probleme. Totuși, este corect că uneori trebuie să rezolvăm problemele la Curtea Europeană de Justiție”, a adăugat Merkel.


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button