Germania impune o „carantină de urgenţă” pentru 30 de zile. Lista restricţiilor
Distribuți acest articol

Angela Merkel consideră că anul 2020 a fost, poate, cel mai dificil an din ce 15 ani de când se află la conducerea Germaniei. Potrivit declarațiilor făcute de Anul Nou, acesta a fost ultimul mesaj transmis de Merkel din postura de cancelar, dat fiind că nu va mai candida la alergerile ce vor avea loc peste 9 luni.

Merkel, care a condus Germania şi Uniunea Europeană prin criza financiară din 2008, criza datoriilor greceşti un an mai târziu şi criza migranţilor în urmă cu cinci ani, a condamnat mişcările de protest împotriva măsurilor de carantină şi a spus că se va vaccina când dozele vor fi disponibile pe scară largă.

„Permiteţi-mi să vă spun ceva personal: în nouă luni vor avea loc alegeri parlamentare şi nu voi mai candida din nou”, a spus Merkel, în vârstă de 66 de ani. „Astăzi este, probabil, ultima dată când sunt în măsură să ofer mesajul de Anul Nou”, a continuat ea. Merkel a adăugat: „Cred că nu exagerez când spun: niciodată în ultimii 15 ani nu am avut un an mai greu, şi niciodată în ciuda tuturor grijilor şi a unui anumit scepticism, nu l-am aşteptat pe noul an cu atât de multă speranţă”.

Cea mai mare economie a Europei organizează alegeri în septembrie, iar Merkel cel mai probabil va preda ştafeta unuia dintre cei trei bărbaţi care se luptă să conducă partidul Uniunii Creştine Democrate (CDU), favorit să conducă coaliţia de guvernare.

60M.RO


Distribuți acest articol