Distribuți acest articol

Domnul Andrei Dîrlău, scriitor și doctor în teologie, a fost invitat la emisiunea Obiectiv România prezentată de Ioana Rizzo pentru a discuta despre semnificația Săptămânii Patimilor pentru creștinii ortodocși. Urmăriți emisiunea integral pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5gWDmfCxKk/

Domnul Andrei Dîrlău ne spune cum se calculează data Paștelui și de ce această dată este diferită față de Paștele catolic.
„Multă lume se întreabă de ce avem diferențe între data pe care o sărbătorim noi în ortodocsie și data pe care o calculează biserica catolică. Definiția este simplă: prima duminică de după luna plină și de după echinocțiu de primăvară. Diferența între cele două calendare este cea care dă această deosebire între sărbători, în timp ce biserica ortodoxă folosește calendarul iulian, biserca catolică folosește calendarul gregorian.”

Întrebat care este semnificația zilelor acestei săptămâni, Săptămâna Patimilor, domnul Andrei Dîrlău răspunde:
„Săptămâna Patimilor este cea mai tragică din toate săptămânile anului și este cea mai dureroasă. Este săptămâna în care Hristos este arestat, torturat, răstignit, suferă și moare pe cruce. Este săptămâna în care Dumnezeu cel Întrupat pătimește ca om și pătimește până la capăt. Noi comemorăm această săptămână dureroasă cu momentele acestea dureroase ale patimilor lui Hristos, dar săptămâna este în același timp și săptămâna bucuriei pentru că ea culminează cu Învierea.”


Distribuți acest articol