ActualitateEconomie

ANAF-ul colcăie de infractori. A ajuns condamnat pentru șpagă- în acest timp firmele românești sunt închise

Un inspector de la autoritatea anti-fraudă a fost prins în flagrant delict în luna ianuarie, primind o mită în valoare de 26.000 de lei de la patronul unei firme de transport din București. Acesta a fost condamnat de Tribunalul București la o pedeapsă privativă de libertate de doi ani și opt luni.

Firmele românești cu greu reușesc să supraviețuiască de la o lună la alta. ANAF-ul nu blochează conturile firmelor străine , însă firmele românești, cele mici, cu greu reușesc să mai facă față la controale.

Oamenii de la ANAF au salarii mari dar insuficiente. Ei doresc să trăiască așa cum trăiesc cei pe care îi controlează și din acest motiv merg permanent în controale și dacă nu ești darnic ești repede penalizat.

În fiecare lună mii de firme românești au firmele blocate de către ANAF.

Angajatul din cadrul Fiscului a ajuns la un acord cu procurorii anticorupție, prin care și-a recunoscut vina, iar executarea pedepsei i-a fost suspendată. Conform acordului, el trebuie să presteze 120 de zile de muncă în folosul comunității.

El a scăpat ușor deoarece justiția este blândă cu cei care își recunosc vina, adică furi, recunoști și apoi ești lăsat liber.

Un alt funcționar din cadrul Fiscului, acuzat de luare de mită de la același om de afaceri, așteaptă ca Tribunalul să confirme acordul său de recunoaștere a vinovăției în următoarea săptămână, cu aceleași pedepse și condiții.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button