Internațional

Alexei Navalnîi îi cheamă pe ruși să protesteze zilnic împotriva războiului din Ucraina. „Putin nu e Rusia”

Mișcarea socială a liderului opoziției ruse întemnițat Alexei Navalnîi a făcut luni un apel public de nesupunere civilă, îndemnându-i pe oameni să protesteze împotriva invaziei Rusiei în Ucraina. Ulterior, cel mai aprig adversar politic al lui Vladimir Putin a scris miercuri dimineață pe twitter că Putin nu este Rusia”.

„Putin a declarat război Ucrainei și încearcă să facă lumea să creadă că Ucraina a fost atacată de Rusia, adică de noi toți. Dar nu este corect”, a transmis echipa lui Navalnîi.

„Trebuie să arătăm că nu sprijinim războiul. Fac apel la ruși să dea dovadă de nesupunere civilă. Nu tăceți”, a mai transmis echipa lui Alexei Navalnîi pe 28 februarie.

Miercuri dimineață, aceeași echipă care gestionează contul de twitter al opozantului Kremlinului a transmis un mesaj împărțit în doisprezece fragmente, prin care Alexei Navalnîi solicită proteste zilnice împotriva războiului în Rusia.

Alexei Navalnîi, cel mai proeminent adversar al președintelui rus Vladimir Putin, este închis deja de un an de zile într-o închisoare de maximă siguranță, după ce în februarie 2021 s-a emis un ordin pentru executarea a 2 ani și 8 luni de închisoare pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiționată, în timp ce era internat în Germania unde era tratat pentru otrăvire cu un agent neurotoxic. Alexei Navalnîi a acuzat Kremlinul că l-a otrăvit.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button