ActualitateOpinii

Alexandru Săraru: „AUR a dat românilor încă un patriot adevărat. După George Simion, Vlad Bilețchi este un naționalist adevărat în Moldova”

Distribuie acest articol!


  Alexandru Săraru, analist politic, a venit în emisiunea Știrea Zilei prezentată de Doina Grosu pentru a discuta despre noul partid din stânga Prutului – Alianța pentru Unirea Românilor, despre 9 mai – ziua Independenței României și despre uciderea ursului Arthur de către prințul austriac. Urmăriți emisiunea pe Facebook prin link-ul următor: https://fb.watch/5pVYIpkNOl/

  Domnul Alexandru Săraru vorbește despre evenimentul istoric creat de Alianța pentru Unirea Românilor de a avea același partid pe ambele maluri ale Prutului: “AUR deja face istorie și să nu uităm că a primit la alegerile din 6 Decembrie peste jumătate de milion de voturi. Istoria va studia această ascensiune rapidă a partidului AUR. În Republica Moldova vor fi unele partide care vor dispărea după alegeri, iar toți sunt în mari fibrilații pentru că îi sperie această canditatură a partidului AUR. Partidele care au fost până acum în Parlamentul Moldovei nu vor avea 50% la alegerile din 11 Iulie și vor avea nevoie de alianțe, deoarece nu vor putea să își facă “guvernul meu” cum spunea Klaus Iohannis în România.

  Partidul AUR va avea acolo peste 10%, deoarece la alegerile din 6 Decembrie din România, peste 60.000 de români din Moldova au votat cu AUR. Dacă transpunem această decizie a românilor de peste Prut și în alegerile viitoare din Moldova, cu siguranță partidul AUR va intra în Parlament.”

  Dacă România îl are pe George Simion, un patriot adevărat, analistul politic vorbește despre liderul AUR de peste Prut: “Este vorba despre Vlad Bilețchi, pe care eu l-am cunoscut personal, iar ceea ce urmează să vă spun nu este din auzite sau de pe Google. Mi-a plăcut modul lui de vorbi, mi-a plăcut modul lui de a gândi și mi-a plăcut faptul că este un naționalist și unionist adevărat. Un tânăr jurist și cel mai tânăr președinte de partid din Republica Moldova la doar 26 de ani. Am văzut că are colaborări cu persoane tinere, dar și cu persoane mai în vârstă, iar această simbioză între tineri și oameni mai în vârstă este esențială și trebuie să existe un echilibru. La aceste alegeri, Vlad Bilețchi are o șansă uriașă pentru el de a-și exprima legal, nu numai civic, idea unionismului și tot ce și-a propus.”

  Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre uciderea celui mai mare urs din România de către un prinț austriac. Analistul politic vorbește despre aspectele interesante în acest caz: “Pentru mine, vânătoarea este o crimă, indiferent sub ce formă este aceasta. Nu înțeleg ce bucurie poti avea atunci când împuști un animal. Iohannis are niște încrengături dubioase cu oamenii și prinți din Austria și să nu ne mire astfel de fapte. Vânătoarea de urși este interzisă de patru ani în România și este interesant modul în care s-a dat această aprobare de ucidere. Mă surprinde tăcerea domnului Iohannis despre acest caz, iar faptul că nu a declarat nimic ne lasă impresia că protejarea intereselor străine este mai importantă decât România.”

  Urmăriți și alte subiecte dezbătute în emisiune prin link-ul următor: https://fb.watch/5p_iSC8aqn/


  Distribuie acest articol!

   Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

   Back to top button