ActualitateMagazin

Alexandru Rafila vrea să deschidă școlile: „Le-am închis când nu era cazul”

Rafila susține că autoritățile au luat măsuri fără a fi „predictive” și subliniază faptul că alte țări din UE, care au avut un număr dublu sau chiar triplu de cazuri de COVID-19 față de România, au menținut școlile deschise.

sala de clasa goala

Imagine de Wokandapix de la Pixabay

Alexandru Rafila: „Nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile pentru că ne e frică de ce s-ar putea întâmpla”

„Nu am fost predictivi, am fost doar reactivi. Noi am închis şcolile când nu era cazul. Este foarte clară poziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind menţinerea deschisă a şcolilor, măcar a celor primare, pentru că aceşti copii, dacă au condiţii de învăţământ, şi şcolile am înţeles că au fost amenajate în acest sens, trebuie să primească copiii. Copiii trebuie să interacţioneze unii cu alţii, trebuie să interacţioneze cu cadrele didactice, nu putem ţine un copil în faţa unui ecran luni de zile pentru că ne e frică de ce s-ar putea întâmpla, pentru că nu ne pregătim sau pentru că negăm recomandările unor organizaţii internaţionale”, a explicat Alexandru Rafila.

De altfel, OMS pledează pentru menținerea școlilor deschise și crede că izolarea poate fi evitată dacă sunt sporite măsurile de protecţie.

Citește și: Problema de școală online: Cum împărți o tabletă la 8 frați?

Potrivit ultimelor date de la Ministerul Sănătății, școală nu a influențat rată de infectare cu SARS-COV-2 în rândul copiilor și adolescenților între 0 și 19 ani. Procentul cazurilor de copii și tineri între 0 și 19 ani cu SARS-COV-2, a scăzut cu 0,1 puncte la 14 zile după închiderea generalizată a școlilor din România. Chiar dacă scăderea nu este una semnificativă, este cea mai mică valoare procentuală înregistrată de la 14 septembrie până la ora actuală.

 » sursa: www.qbebe.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button