Politică

Alexandru Muraru și Klaus Iohannis, cascadorii râsului în politica românească

„Cascadorii Râsului” la PNL. La șase zile de la vizita lui Viktor Orban în România, după ce americanii au reacționat ferm, politicienii din țara noastră, în frunte cu Werner Iohannis, au început să se întreacă în critici la adresa premierului maghiar. 

După Iohannis, ca un papagal, deputatul PNL Alexandru Muraru a început să critice în termeni duri UDMR și premierul maghiar Viktor Orban.

Oficialul național-liberal susține că Viktor Orban ar trebui să răspundă în fața instituțiilor statului pentru declarațiile sale, referitoare la migrație și războiul din Ucraina. Mai exact, Alexandru Muraru, fratele geamăn al lui Andrei Muraru – ambasador al României în SUA, cere de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării să ia măsuri urgente. Muraru este un cunoscut lacheu al președintelui Iohannis.

Culmea, CNCD este o instituție condusă de Asztalos Csaba, de la UDMR, entitate aflată în relații cordiale cu Viktor Orban și guvernul maghiar.

„Discursul premierului Ungariei de la Băile Tuşnad cred că trebuie repudiat cu toată fermitatea de către lideri şi de către instituţii. Acest lucru s-a întâmplat inclusiv în România, în UE şi în America, pentru că aceste declaraţii care fac apel la puritate rasială sunt inacceptabile (…).

Cred că ceea ce se poate face acum strict instituţional este de a repudia public acest lucru, de a sesiza CNCD, pentru că este o instituţie care are rezonanţă şi deciziile ei au aplicabilitate asupra tuturor celor care fac astfel de afirmaţii pe teritoriul României, în conformitate cu legislaţia privind combaterea discriminării şi discursul instigator la ură”, a transmis Muraru.

Șah mat pentru lacheul prezidențial

Csaba Asztalos, șeful CNCD, a declarat că șefii de stat și guvern au imunitate de jurisdicție când se află în alte state. ”E un principiu în dreptul internațional public. Și nu doar ei au imunitate de jurisdictie, ci și însoțitorii acestora”, a mai spus Csaba Asztalos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button