ActualitateInternațional

Aeroportul din Budapesta va concedia peste 200 de persoane

Compania care administrează Aeroportul din Budapesta anunţă că reducerea personalului în lunile următoare este inevitabilă, din cauza efectelor negative ale pandemiei de coronavirus asupra traficului de pasageri de pe Aeroportul Internaţional Ferenc Liszt, potrivit unui comunicat de presă. Se estimează că 236 de persoane vor fi afectate de disponibilizări, ca urmare a faptului că restricţiile de călătorie valabile din septembrie sunt de aşteptat să reducă drastic traficul de pasageri pe aeroport în lunile următoare, iar compania nu va putea să-şi menţină efectivul actual de angajaţi.

Traficul pe Aeroportul Internaţional Ferenc Liszt a scăzut cu 99,3% în aprilie comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019. Deşi numărul pasagerilor a crescut uşor în lunile de vară, ajungând la aproape 400.000 în august faţă de sub 10.000 înregistraţi în aprilie, noile restricţii de călătorie introduse în septembrie au redus din nou traficul de pasageri la nivelul înregistrat la începutul verii.

În prezent, mai puţin de 3.000 de pasageri folosesc aeroportul zilnic, ceea ce reprezintă 6% din traficul înregistrat în septembrie anul trecut. Pe baza anulărilor suplimentare de zboruri care sunt aşteptate şi a reducerii traficului de pasageri, Aeroportul din Budapesta se aşteaptă ca traficul anual de pasageri să fie de aproximativ 5,5 milioane în acest an, însemnând o treime din planul lor iniţial.

Aflați amănunte de pe news.ro.

 » Citiți întreg articolul pe ziaruldeiasi.ro

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button