Internațional

Administrația SUA urmărește atent incidentele din Republica Moldova: „Monitorizăm situația cu atenție”

„Monitorizăm situaţia cu atenţie. Reafirmăm apelul Guvernului moldovean la calm ca reacţie la aceste incidente şi susţinem total integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova, respectăm neutralitatea sa garantată prin Constituţie”, a declarat marţi seară Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american.

„Nu cunoaştem toate detaliile despre ce s-a întâmplat ieri, dar rămânem preocupaţi în legătură cu potenţialele tentative de escaladare a tensiunilor. Moldova este un partener puternic, ne asigurăm că au ceea ce este necesar pentru a răspunde la consecinţele regionale ale agresiunii Rusiei în Ucraina”, a subliniat Ned Price.

Luni, sediul unei agenţii de securitate din regiunea separatistă moldoveană Transnistria a fost vizat de un atac cu rachetă, iar marţi au avut loc explozii la un turn de telecomunicaţii. Administraţia de la Chişinău a organizat o reuniune de urgenţă a Consiliului pentru Securitate Naţională. Ucraina a acuzat Rusia că pregăteşte provocări în Transnistria.

În regiunea separatistă moldoveană Transnistria sunt staţionaţi 1.500 de militari ruşi.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Back to top button