Internațional

Administrația Biden recunoaște – Este dificil să monitorizezi armele și banii într-o țară cuprinsă de război

Deși admit că este dificil să monitorizezi armele și banii într-o țară cuprinsă de război, S.U.A. și oficialii europeni au prezentat până acum scandlul de corupție de la Kiev ca dovadă că Zelensky, care a făcut campanie pentru președinte ca un îndrăzneț luptător împotriva corupției, rămâne angajat în acest scop.

Celeste Wallander, secretarul adjunct al apărării pentru afaceri de securitate internațională, a declarat comisiei din Senat că administrația „nu a văzut dovezi credibile ale vreunei deturnări de arme furnizate de SUA în afara Ucrainei”.

Erin McKee, asistent administrator al S.U.A. Agenția pentru Dezvoltare Internațională, a declarat că Statele Unite folosesc „măsuri extraordinare” pentru a urmări finanțarea non-militară.

Unii senatori, inclusiv președintele democrat al comisiei, Bob Menendez din New Jersey, au pus la îndoială dacă administrația Biden a avut un plan clar pentru războiul din Ucraina.

„În termen imediat, cred că există o întrebare la care trebuie să se răspundă: care este strategia dumneavoastră pentru a ajuta Ucraina să obțină victoria?” a întrebat dl Menendez, care a spus că Statele Unite au întârziat să livreze sisteme de arme cheie la Kiev.

Au apărut și întrebări cu privire la prețul în creștere al sprijinului economic și militar al Americii pentru Kiev.

„Mulți americani sunt foarte îngrijorați de un tip de angajament nelimitat față de Ucraina”, a spus senatorul Bill Hagerty, republican din Tennessee, care a cerut „o imagine mai clară a direcției spre care ne îndreptăm. ”

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button