Internațional

Administrația Biden cere Congresului să aprobe ajutor militar pentru Israel şi Ucraina de peste 2 miliarde de dolari

Administraţia Biden speră să determine Congresul să aprobe un nou pachet de ajutor în armament pentru Israel şi Ucraina, care va depăşi 2 miliarde de dolari, a declarat consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan.

Jake Sullivan a declarat că preşedintele american Joe Biden va purta discuţii intense cu Congresul SUA cu privire la necesitatea aprobării acestui pachet.

Lupta republicanilor de a alege un preşedinte pentru Camera Reprezentanţilor, după ce adepţii liniei dure a partidului l-au înlăturat pe Kevin McCarthy în urmă cu aproape două săptămâni, a întârziat activităţile care ţin de legislaţie, în timp ce Israelul pregăteşte un război terestru împotriva Hamas în Gaza, iar oficialii americani avertizează că această criză regională ar putea escalada.

Biden a luat în considerare o cerere de buget care să grupeze ajutorul pentru Israel, Ucraina şi, eventual, Taiwan şi graniţa sudică a SUA, pentru a îmbunătăţi şansele de a fi aprobată, pe fondul apelurilor unor republicani de a reduce banii pentru Kiev.

Întrebat dacă cererea va fi de 2 miliarde de dolari, aşa cum s-a vehiculat anterior, Sullivan a spus: „Cifra va fi semnificativ mai mare decât atât, dar, aşa cum am spus, va include cu siguranţă echipamentul militar necesar pentru a apăra libertatea, suveranitatea şi integritatea teritorială în Ucraina şi pentru a ajuta Israelul să se apere în timp ce luptă împotriva ameninţării teroriste.”

Unii republicani au declarat deja că nu vor susţine niciun pachet de ajutor pentru Israel care conţine şi ajutor pentru Ucraina.

Dacă doriți să susțineți acest proiect media independent acum o puteți face. Apăsați aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button