Știri

AIK ENERGY LTD: Spionii Moscovei la București, interese majore pe piața energiei! Afaceri de sute de milioane de euro pe spatele românilor

AIK Energy LTD, este condusă azi de fostul șef al cartierului general M.I.6 la Moscova, celebrul Christopher Steele.

Moscova nu a lăsat niciodată din mână companiile sale de pe piața energetică românească și le-au trecut de mai multe ori pe numele diferiților spioni aflați pe teren, în special agenți ruși cu pașaport britanic.

În cursul anului 2020 clienții furnizorului de gaze AIK Energy s-au trezit brusc într-o situație neplăcută, fiind informați că au fost transferați automat către o altă firmă, mai exact Premier Energy, compania oligarhilor cehi. De fapt AIK Energy intrase în incapacitate de plată în urma blocării conturilor de către mai multe bănci.

Toți clienții AIK Energy urmau să rămână fără gaze în plină iarnă, conform legislației în vigoare se prevede să existe un Furnizor de Ultimă Instanță (FUI) numit de Autoritatea Națională de Reglmentare în Domeniul Energiei, care urmează să livreze gaze naturale timp de 3 luni. În acest timp, consumatorii trebuie să își caute un alt furnizor de gaze.

Bineînțeles ANRE-ul condus de dl. Chirița a avut grijă ca acest contract să ajungă la prietenul președintelui rus, Petr Kellner. Aceste companii fantomă fac credite la băncile românești apoi semnează contracte cu furnizorii români pe care uită să îi mai plătească.

Complexul Energetic Oltenia și Hidroelectrica au decis denunțarea mai multor contracte de vânzare a energiei electrice cu AIK Energy Ltd.

————————————————————————————————

————————————————————————————————

La începutul lunii decembrie 2020, CE Oltenia a reziliat două contracte de vânzare de energie electrică pentru AIK. Unul viza livrarea în bandă pentru primul semestru al anului viitor și altul pentru trimestrul patru al anului 2019.

„Neîndeplinirea obligațiilor de plată de către AIK Energy LTD Londra Sucursala București”, a fost motivul invocat de CE Oltenia în ambele situații.

În cazul Hidroelectrica este vorba de un total de 32.400 MWh pe care AIK Energy nu îi mai primește în primul trimestru al anului viitor. În acest caz, AIK nu a venit cu scrisoarea de garanție bancară necesară pentru a se începe livrarea energiei, iar Hidroelectrica a decis rezilierea contractului.

Aik Energy ltd este compania cu cel mai bun preț de pe piață la curentul electric din România. Această companie chiar vinde mai ieftin curentul electric decât îl cumpără de la producător. Observăm în auditul acestei companii cum se fac afaceri în România pe piața energiei. ANRE aprobă intrarea pe piața românescă, compania străină face credite la băncile românești în valoare de circa 20/30 milioane de euro per trimestu sau anual în funcție de contracte, apoi cumpără energia de la companiile de stat.

Aik Energy ltd are în România 26 de angajați și o cifră de afaceri de 250,832,091 lire. În documentele acestei companii offshore înregistrate la Londra am descoperit că figura cu datorii la debitori comerciali de 18.645.759 lire în anul 2019. Compania susține că are 60 de angajați în anul 2020, de la 7 cât avea în anul 2018.

Vladimir Putin

Această companie este un focar de spioni ruși deghizați în cetățeni britanici cu conexiuni directe la Kremlin. Spre surprinderea noastră în aceste documente l-am descoperit pe fostul șef al spionajului britanic MI6, ca agent de teren și șef al biroului de la Moscova, Christopher Steele, cel care a făcut celebrele dezvăluiri despre dosarul lui Donald Trump aflat în mâinile lui Vladimir Putin. Christoper Steele este directorul companiei AIK Energy ltd, conform ultimei întâlniri a acționarilor. Înainte de venirea sa prin cadrul companiei s-au plimbat o serie de agenți secreți ai Moscovei.

În aceste documente îl descoperim și pe Harald Rainer Kraft, re­pre­zentantul grupului in­terna­ţional AIK Energy LTD în Româ­nia. În toate aceste combinații și doamna Angela Merkel trebuia să aibă un reprezentat important, extrem de implicat la toate nivelurile ce țin de piața energetică românească.

Harald Kraft este președintele Asociației Companiilor Române de Explorare și Producție a Petrolului (ROPEPCA). Deține o diplomă și un doctorat în inginerie petrolieră de la Universitatea Clausthal-Zellerfeld, Germania. După ce s-a alăturat companiei Wintershall AG Germania, a lucrat ca inginer de rezervoare în operațiuni interne și internaționale și ca șef al grupului de achiziții și noi întreprinderi. La Wingas Germania a ocupat funcția de șef al departamentului logistic.

Harald Kraft

Harald Kraft s-a mutat în România în 1997, unde a ocupat funcții de conducere în companii de petrol și gaze până în prezent. A fost director general al WIROM / Wintershall România timp de 8 ani și director al diviziei de gaze naturale OMV Petrom timp de 10 ani.

Natalia, prima doamnă a Moscovei la București

În această companie mai figurează ca CEO o misterioasă domnă venită din Federația Rusă, Natalia Rybcenko, devenită Niță în urma căsătoriei cu Liviu Constantin Niță. Șotul Nataliei a fost arestat și condamnat, în 1999, pentru că a emis cecuri fără acoperire în valoare de peste 60 de miliarde de lei, prejudiciind Rafinăria Petrobrazi (SNP Petrom). Anchetarea lui Niță a detonat un scandal național. S-a aflat că banii câștigați din căpușarea Petrom ajungeau în conturile Partidului Democrat, aflat atunci la guvernare. Asociatul lui Niță în firma Sunoil Company, prin care s-au dat tunurile, era chiar Boris Golovin, prietenul său. Schema „Sunoil” era clasică: lua carburanți de la Petrom cu bani puțini și îi revindea mai scump altor societăți de stat.

ARGYA HOTEL VOLOS – sursa FACEBOOK Natalia Rybcenko

Natalia Rybchenko, cetățean rus domiciliat în București, a fost manager în cadrul companiei ruse Lukoil în perioada 2000 – 2007, potrivit profilului propriu de pe Linkedin. La nunta sa, soțul poartă o uniformă ce pare a fi de ofițer al forțelor navale. În urma verificărilor noastre uniforma nu corespunde cu echipamentul Forțelor Navale Române.

Natalia Rybcenko -Linkedin

Natalia Rybchenko și-a luat doctoratul la Academia de Studii Economice din București, titlul lucrării sale fiind ”Locul și rolul Rusiei în economia mondială contemporană”.

Natalia Niță/Rybchenko figurează ca principal beneficiar al grupului AIK și se înregistrează în auditul companiei mai multe plăți către aceasta și invers către Grupul AIK.

„Inclus în alte creanțe avem 175,220£ (2018: 436.701£) plată către Natalia Niță, proprietarul efectiv al Grupului. În cursul anului, avansurile de 1.113.859 £ au fost făcute către Natalia Niță și rambursările de 1.375.340 £ au fost primite de Grup.”, se arată în auditul companiei.

În auditul companiei figurează și plăți către compania Rynat Real Estate SRL deținută ca acționar unic de Natalia Niță. AIK Energy ltd a plătit 146.516£ în 2018 către Rynat Real Estate SRL și 44.429£ pentru mobilier. Rynat Real Estate SRL are în 2019 o cifră de afaceri de 1.835.962. RON.

Printre directorii companiei, așa cum arată datele transmise autorităților din Anglia, se numără și Dan Popescu. Dan Popescu, născut în 1978, a mai făcut parte din conducerea sau acționariatul unor societăți. El și cu avocatul Marian Moscovici, un apropiat al Moscovei (sursa), au reprezentant acționarul principal al unui srl din Capitală. Este vorba Total Brands din București.

În 2017, Dan Popescu apare în actele publicate de firmă în Monitorul Oficial ca reprezentant al societății Total Asset Mangement Gmbh – (Boris Golovin, Anatoli Patron, Iuri Ustinov) , firmă care era acționar în Total Brands srl. În 2006, reprezentantul acestei societăți care deținea Total Brands era avocatul Marian Moscovici.

CITEȘTE investigația completă pe ANCHETATORII.RO

Back to top button